Maritozzi med pistage

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Maritozzi med pistage

Maritozzi med pistage är en italiensk slät briochebulle som fylls med pistagekräm och grädde blandad med mascarpone. En oemotståndlig dessert!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Släta briochebullar skårade rakt över och fyllda med mascarponegrädde och doppade i hackade pistagenötter.

Ingredienser

16 st

Briochedeg

2 tsk kardemummakärnor
25 g färsk jäst
2 1/2 dl rumstempererad mjölk (3%)
3/4 dl strösocker
3 ägg
11 dl vetemjöl (11 dl vetemjöl motsvarar ca 660 g)
1 tsk salt
125 g rumstempererat smör

Pensling

1 ägg
1 msk mjölk
1 krm salt

Mascarponegrädde

2 1/2 dl vispgrädde
200 g mascarpone
2/3 dl florsocker
1/2 citron (1 msk skal, för 16 st)
1 förp pistagekräm (à 200 g, eller se tips)

Garnering

ca 1 dl hackade pistagenötter
florsocker

Gör så här

00:15:00
01:00:00
00:45:00
00:14:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Sockerkakssemla med pistage
    Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tiramisu med blodapelsin
    Betyg 3.3 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Shrikand med saffran
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbspaj med digestivebotten
    Betyg 4.6 av 5.56 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad