Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Maränggrottor med fruktsallad & vaniljmascarpone

De här bedårande maränggrottorna är en efterrätt med en utmärkt smakkombination. Frasig maräng toppas med en frisk fruktsallad och en fluffig vaniljmascarpone.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Maränger: Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa sedan i bakpulver och salt. Vänd försiktigt i pistagehacket.
  3. Klicka ut smeten i engångsmazarinformar. Gör en grop i mitten med en liten sked.
  4. Ställ in marängerna i mitten av ugnen. Stäng genast av ugnen. Låt marängerna stå i ugnen minst 3 1/2 timme, gärna över natten.
  5. Vaniljmascarpone: Vispa äggulorna och vaniljsockret ljusgult. Blanda i mascarponen.
  6. Fruktsallad: Fyll marängerna med en fräsch fruktsallad. Skär ut hinnfria apelsinklyftor och blanda med bitar av färsk ananas, skivade jordgubbar, hallon och physalis. Toppa med vaniljmascarpone och choklad.
  7. Servera maränggrottorna med fruktsallad och vaniljmascarpone.

Ingredienser

Portioner: 8
Maränger
  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 msk grovhackade pistagenötter
  • 1/2 krm salt
Vaniljmascarpone
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
Fruktsallad
  • apelsin
  • ananas
  • jordgubbar
  • hallon
  • physalis
  • hackad choklad
Lägg till i inköpslistan