Laga en god och billig middag på söndag samtidigt som du förbereder tre goda måltider för veckan, allt för under 25 kr per portion*! Månadens Söndagspreppen-meny är lakto-ovo-vegetarisk, extra prisvärd och bjuder bland annat på böngryta, pasta och galette.

*Priset kan variera och är beräknat utifrån ett snitt av flera ICA-butikers onlinepris. Summan är exklusive skafferivaror och beräknat utifrån den mängd som används i recepten. Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Mathias Nordgren
Tips: Alla våra söndagspreppar hittar du här!

Meny för 4 personer

SÖNDAG
Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås

MÅNDAG
Galette med lök och grönkål

TISDAG
Pasta med tomatsås och rostad aubergine

ONSDAG
Böngryta med timjan

Förbered det här

  • Rostad aubergine

    Rostad aubergine

    Receptet hittar du här.

  • Tomatsås på krossade tomater

    Tomatsås på krossade tomater

    12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.

  • Ugnsbakad lök

    Ugnsbakad lök

    Receptet hittar du här.

  • Marinerade vita bönor

    Marinerade vita bönor

    Receptet hittar du här.

Laga det här

  • Söndag

    Söndag

    Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅔ sats rostad aubergine
    ¼ sats bakad lök
    ⅓ sats marinerade vita bönor
    ½ sats tomatsås

    GÖR SÅ HÄR
    1. Servera den rostade auberginen och den bakade löken med de marinerade bönorna och tomatsåsen.

  • Måndag

    Måndag

    Galette med lök och grönkål till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats bakad lök
    TILLSÄTT
    4 dl vetemjöl
    1 tsk 1 krm salt
    150 g tärnat kallt smör
    1 litet ägg
    100 g grönkål
    1 msk olivolja
    1 dl riven ost

    GÖR SÅ HÄR
    1. Blanda mjöl med 1 tsk salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200°C. Riv grönkålen i bitar och ta bort de grova stjälkarna. Massera med olivolja och 1 krm salt.
    3. Kavla ut degen till en rund platta 35–40 cm i diameter. Dra försiktigt över den på en bakpappersklädd plåt. Lägg på grönkål och bakad lök men spara en kant, ca 3 cm, runtom. Strö på osten och vik upp kanten över fyllningen.
    4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills den får lite färg.

  • Tisdag

    Tisdag

    Pasta med tomatsås och rostad aubergine till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ½ sats tomatsås
    ⅓ sats rostad aubergine
    TILLSÄTT
    300 g pasta
    1 dl hackad färsk eller fryst persilja
    salt

    GÖR SÅ HÄR
    1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i en ugnsform och värm i ugnen ca 10 minuter. Värm såsen i en kastrull.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Servera pastan med tomatsåsen och den rostade auberginen. Toppa med persilja.

  • Onsdag

    Onsdag

    Böngryta med timjan till 4 personer

    REDAN FÄRDIGT
    ⅔ sats marinerade bönor
    ¼ sats bakad lök
    TILLSÄTT
    1 msk olivolja
    1 grönsaksbuljongtärning
    ½ kruka hackad timjan
    flingsalt, svartpeppar
    bröd till servering

    GÖR SÅ HÄR
    1. Strimla de bakade lökarna och stek i olivoljan någon minut.
    2. Tillsätt de marinerade bönorna, buljongtärningen, 3 dl vatten och timjan. Låt koka ihop ca 10 min och smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med extra timjan. Servera med bröd.