Laga en god och billig middag på söndag samtidigt som du förbereder tre goda måltider för veckan, allt för under 25 kr per portion*! Månadens Söndagspreppen-meny är lakto-ovo-vegetarisk, extra prisvärd och bjuder bland annat på böngryta, pasta och galette.
*Priset kan variera och är beräknat utifrån ett snitt av flera ICA-butikers onlinepris. Summan är exklusive skafferivaror och beräknat utifrån den mängd som används i recepten. Recept och styling Hedvig Billengren Lindenbaum Foto Mathias Nordgren
Förbered det här
-
Rostad aubergine
Rostad aubergine
Receptet hittar du här.
-
Tomatsås på krossade tomater
Tomatsås på krossade tomater
12 portioner av receptet som du hittar här. Observera att du alltså behöver ändra antalet portioner till 12 innan du lagar receptet.
-
Ugnsbakad lök
Ugnsbakad lök
Receptet hittar du här.
-
Marinerade vita bönor
Marinerade vita bönor
Receptet hittar du här.
Laga det här
-
Söndag
Söndag
Rostad aubergine och lök med bönor och tomatsås till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
⅔ sats rostad aubergine
¼ sats bakad lök
⅓ sats marinerade vita bönor
½ sats tomatsås
GÖR SÅ HÄR
1. Servera den rostade auberginen och den bakade löken med de marinerade bönorna och tomatsåsen.
-
Måndag
Måndag
Galette med lök och grönkål till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats bakad lök
TILLSÄTT
4 dl vetemjöl
1 tsk 1 krm salt
150 g tärnat kallt smör
1 litet ägg
100 g grönkål
1 msk olivolja
1 dl riven ost
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda mjöl med 1 tsk salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen 15 minuter.
2. Sätt ugnen på 200°C. Riv grönkålen i bitar och ta bort de grova stjälkarna. Massera med olivolja och 1 krm salt.
3. Kavla ut degen till en rund platta 35–40 cm i diameter. Dra försiktigt över den på en bakpappersklädd plåt. Lägg på grönkål och bakad lök men spara en kant, ca 3 cm, runtom. Strö på osten och vik upp kanten över fyllningen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills den får lite färg.
-
Tisdag
Tisdag
Pasta med tomatsås och rostad aubergine till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
½ sats tomatsås
⅓ sats rostad aubergine
TILLSÄTT
300 g pasta
1 dl hackad färsk eller fryst persilja
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°C. Lägg auberginen i en ugnsform och värm i ugnen ca 10 minuter. Värm såsen i en kastrull.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3. Servera pastan med tomatsåsen och den rostade auberginen. Toppa med persilja.
-
Onsdag
Onsdag
Böngryta med timjan till 4 personer
REDAN FÄRDIGT
⅔ sats marinerade bönor
¼ sats bakad lök
TILLSÄTT
1 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
½ kruka hackad timjan
flingsalt, svartpeppar
bröd till servering
GÖR SÅ HÄR
1. Strimla de bakade lökarna och stek i olivoljan någon minut.
2. Tillsätt de marinerade bönorna, buljongtärningen, 3 dl vatten och timjan. Låt koka ihop ca 10 min och smaka av med salt och peppar. Toppa gärna med extra timjan. Servera med bröd.