Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli
En välsmakande vegetarisk sommarlunch som mättar. De citronmarinerade sommarprimörerna i form av broccoli, morötter, blomkål och sockerärtor serveras med ägg samt det lite mer krispiga kavringsströsslet och aioli. Fräscht och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 blomkålshuvud (à 900 g)
1 broccoli (à 250 g)
400 g färskpotatis
200 g knippmorötter
150 g sockerärtor
rivet skal av 1 citron
1 msk olivolja
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
Kavringströssel
5 skivor kavring
1 tsk stött fänkål
1 tsk stött kummin
1 msk olivolja
aioli
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3550 KJ / 847 kCal
Fett54 g
Salt4.1 g
Kolhydrater61 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer