Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli

0
0
Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli

En välsmakande vegetarisk sommarlunch som mättar. De citronmarinerade sommarprimörerna i form av broccoli, morötter, blomkål och sockerärtor serveras med ägg samt det lite mer krispiga kavringsströsslet och aioli. Fräscht och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 blomkålshuvud (à 900 g)
1 broccoli (à 250 g)
400 g färskpotatis
200 g knippmorötter
150 g sockerärtor
rivet skal av 1 citron
1 msk olivolja
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar

Kavringströssel

5 skivor kavring
1 tsk stött fänkål
1 tsk stött kummin
1 msk olivolja
aioli

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: uteslut de kokta äggen. Ersätt aioli med t ex crème fraiche och smaksätt den på samma sätt som en aioli. Kontrollera brödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3550 KJ / 847 kCal
Fett 54 g
Salt 4.1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden