Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli

En välsmakande vegetarisk sommarlunch som mättar. De citronmarinerade sommarprimörerna i form av broccoli, morötter, blomkål och sockerärtor serveras med ägg samt det lite mer krispiga kavringsströsslet och aioli. Fräscht och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Börja med kavringströsslet.  Riv kavringen grovt på rivjärn. Blanda med övriga ingredienser till strösslet. Lägg ut på en bakpappersklädd plåt. Rosta i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna.
  3. Koka äggen 5–6 minuter.
  4. Ansa och dela blomkålen och broccolin i mindre buketter. Skrubba potatisen och morötterna.
  5. Koka potatis och grönsaker i saltat vatten, anpassa koktiden efter sort. Potatis tar längst tid, därefter morötter, blomkål och broccoli. Sockerärter behöver bara kokas med de sista minuterna.
  6. Häll av och blanda med olivolja och citronskal.
  7. Skala och dela äggen i halvor. Lägg upp potatis, grönsaker och ägg på ett fat, klicka ut aiolin och strössla över kavringen. Strö över flingsalt och nymalen peppar.

För alla

Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: uteslut de kokta äggen. Ersätt aioli med t ex crème fraiche och smaksätt den på samma sätt som en aioli. Kontrollera brödet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 blomkålshuvud (à 900 g)
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 400 g färskpotatis
  • 200 g knippmorötter
  • 150 g sockerärtor
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Kavringströssel
  • 5 skivor kavring
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1 tsk stött kummin
  • 1 msk olivolja
  • aioli
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3550 kJ / 847 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept