Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0Klimatsmart
Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli

En välsmakande vegetarisk sommarlunch som mättar. De citronmarinerade sommarprimörerna i form av broccoli, morötter, blomkål och sockerärtor serveras med ägg samt det lite mer krispiga kavringsströsslet och aioli. Fräscht och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1 blomkålshuvud (à 900 g)
1 broccoli (à 250 g)
400 g färskpotatis
200 g knippmorötter
150 g sockerärtor
rivet skal av 1 citron
1 msk olivolja
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar

Kavringströssel

5 skivor kavring
1 tsk stött fänkål
1 tsk stött kummin
1 msk olivolja
aioli

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3550 KJ / 847 kCal
Fett54 g
Salt4.1 g
Kolhydrater61 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Champinjonburgare med bakad blomkål och rotsakspytt
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad blomkål med pinjenötter och skogschampinjoner
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sommarprimörsallad i teriyaki
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svensk caesarsallad med kyckling
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med sill, fänkål och mandarin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risonisallad med primörer och dijondressing
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga