Marinerade grönsaker | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marinerade grönsaker

Saftiga, fräscha grönsaker som får marineras i den goda aromen från chilifrukt, ättiksprit och sesamolja. De marinerade grönsakerna blir ett självklart tillbehör på buffén eller matbordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 2 dagar före servering: Börja med inläggningslagen. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Dela och kärna ur chilifrukten.
  2. Blanda socker, ättika, vatten, salt och sesamolja så att sockret löser sig. Tillsätt vitlök och chili. Ställ kallt över natten.
  3. 1 dag före servering: Skala rättika och morot. Skiva dem så tunt som möjligt för hand eller på matberedarens fina skiva.
  4. Skala, dela och skiva rödlöken så tunt som möjligt. Skala och skär gurkan i 4 -5 mm tunna skivor. Skölj och skär kinakålen i 1 -2 cm tjocka "skivor ".
  5. Skölj,dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Dela och kärna ur chilifrukterna. Skär dem tvärs över i tunna strimlor.
  6. Blanda allt det skurna i en stor skål/bunke. Rör om i ättikslagen och häll den över. Lägg på en tallrik så att alla ingredienser ligger i lagen. Ställ kallt över natten.
  7. Serveringsdagen: Lägg över grönsaker och vätskan i ett lämpligt tättslutande kärl att frakta i. Ta upp den hela chilin från lagen.
  8. Vid serveringen, ta upp grönsakerna med hålslev så att så lite vätska som möjligt kommer med. Strö över persilja och sesamfrön (som har rostats i torr, het panna).

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Ingredienslista för ca 100 personer
2 kg rättika
2 kg morötter
5 slanggurkor
10 rödlökar
2 kinakålshuvuden
10 röda äpplen
10 chilifrukter (beroende på styrka)
10 dl grovhackad
persilja
2 -3 dl rostade sesamfrön
samt femdubbla receptet för inläggningslagen

Ingredienser

Portioner: 10
  • 350 g rättika
  • 350 g morötter
  • 1 slanggurka
  • 1/2 kinakålhuvud
  • 2 rödlökar
  • 2 röda äpplen
  • 2 chilifrukter (gärna jalapeno men det går också bra med spansk peppar)
  • 1 dl grovhackad persilja
  • 1/2 dl rostade sesamfrön
Inläggningslag
  • 4 grovhackade vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt (gärna jalapeno)
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl ättiksprit (12%)
  • 6 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 msk sesamolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 760 kJ / 180 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden