Marinerade grönsaker
Saftiga, fräscha grönsaker som får marineras i den goda aromen från chilifrukt, ättiksprit och sesamolja. De marinerade grönsakerna blir ett självklart tillbehör på buffén eller matbordet.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005
Ingredienser
10 portioner
300 - 350 g rättika
300 - 350 g morötter
1 slanggurka
1/2 kinakålhuvud
2 rödlökar
2 röda äpplen
2 chilifrukter (gärna jalapeno men det går också bra med spansk peppar)
1 dl grovhackad persilja
1/2 dl rostade sesamfrön
Inläggningslag
4 grovhackade vitlöksklyftor
1 chilifrukt (gärna jalapeno)
2 dl strösocker
4 dl ättiksprit (12%)
6 dl vatten
2 tsk salt
1 - 1 1/2 msk sesamolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi760 KJ / 180 kCal
Fett4 g
Kommentarer