Marinerade grönsaker

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Marinerade grönsaker

Saftiga, fräscha grönsaker som får marineras i den goda aromen från chilifrukt, ättiksprit och sesamolja. De marinerade grönsakerna blir ett självklart tillbehör på buffén eller matbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Marinerade grönsaker

Ingredienser

10 portioner
300 - 350 g rättika
300 - 350 g morötter
1 slanggurka
1/2 kinakålhuvud
2 rödlökar
2 röda äpplen
2 chilifrukter (gärna jalapeno men det går också bra med spansk peppar)
1 dl grovhackad persilja
1/2 dl rostade sesamfrön

Inläggningslag

4 grovhackade vitlöksklyftor
1 chilifrukt (gärna jalapeno)
2 dl strösocker
4 dl ättiksprit (12%)
6 dl vatten
2 tsk salt
1 - 1 1/2 msk sesamolja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamdressad råkostsallad
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Limepicklad gurka och rättika med koriander
Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing
Betyg 3.1 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga