Marinerade grönsaker

0
0
Marinerade grönsaker

Saftiga, fräscha grönsaker som får marineras i den goda aromen från chilifrukt, ättiksprit och sesamolja. De marinerade grönsakerna blir ett självklart tillbehör på buffén eller matbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Marinerade grönsaker

Ingredienser

10 portioner
300 - 350 g rättika
300 - 350 g morötter
1 slanggurka
1/2 kinakålhuvud
2 rödlökar
2 röda äpplen
2 chilifrukter (gärna jalapeno men det går också bra med spansk peppar)
1 dl grovhackad persilja
1/2 dl rostade sesamfrön

Inläggningslag

4 grovhackade vitlöksklyftor
1 chilifrukt (gärna jalapeno)
2 dl strösocker
4 dl ättiksprit (12%)
6 dl vatten
2 tsk salt
1 - 1 1/2 msk sesamolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Ingredienslista för ca 100 personer
2 kg rättika
2 kg morötter
5 slanggurkor
10 rödlökar
2 kinakålshuvuden
10 röda äpplen
10 chilifrukter (beroende på styrka)
10 dl grovhackad
persilja
2 -3 dl rostade sesamfrön
samt femdubbla receptet för inläggningslagen

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 760 KJ / 180 kCal
Fett 4 g
Läs mer om näringsvärden