Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Margherita med pesto och rostad tomat

Den här lyxiga varianten av margherita är svår att inte gilla. Ricotta och pesto får sällskap av underbart söta ugnsrostade körsbärstomater. Ringla över lite olivolja vid servering och toppa med nymalen svartpeppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 plåt portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gör pizzadegen och tomatsåsen gärna Pizzadeg romana och Tomatsås till pizza eller följ instruktionerna på förpackningen till den färdiga pizzadegen.
  2. Sätt ugnen på 200°C. 
  3. Halvera körsbärstomaterna. Lägg i en ugnsform och ringla över olivolja. Strö över salt. Rosta tomaterna i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  4. Höj ugnstemperaturen till 225°C.
  5. Bred tomatsåsen på pizzabottnen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills den får lite färg. Låt svalna.
  6. Basilikapesto: Plocka bladen av basilikan. Mixa med övriga ingredienser. 
  7. Bred ricotta på bottnen. Toppa med de bakade tomaterna och ringla över peston.
  8. Höj ugnstemperaturen till 250°C. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ringla över lite olivolja och smaka av med svartpeppar. Servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färsk- och hårdostersättning.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Tips

Skär i små bitar och servera som tilltugg.

Ingredienser

Portioner: 1 plåt
  • 1 sats pizzadeg (se länk under steg 1 eller köp färdig pizza deg)
  • 1 sats tomatsås (se länk under steg 1)
  • 500 g körsbärstomater
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 förp ricottaost (à 250 g)
  • svartpeppar
Basilikapesto
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 15277 kJ / 3649 kCal