Margherita med pesto och rostad tomat
Den här lyxiga varianten av margherita är svår att inte gilla. Ricotta och pesto får sällskap av underbart söta ugnsrostade körsbärstomater. Ringla över lite olivolja vid servering och toppa med nymalen svartpeppar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
1 plåt
1 sats pizzadeg (se länk under steg 1 eller köp färdig pizza deg)
1 sats tomatsås (se länk under steg 1)
500 g körsbärstomater
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 förp ricottaost (à 250 g)
svartpeppar
Basilikapesto
1 kruka basilika
1 dl finriven parmesan
2 msk solrosfrön
1 dl olivolja
1 krm salt
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färsk- och hårdostersättning.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknad per plåt.
Gör så här
Tips
Skär i små bitar och servera som tilltugg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi15277 KJ / 3649 kCal
Fett224 g
Salt6 g
Kolhydrater303 g
Protein90 g
Kommentarer