Margherita med pesto och rostad tomat

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
0
Margherita med pesto och rostad tomat

Den här lyxiga varianten av margherita är svår att inte gilla. Ricotta och pesto får sällskap av underbart söta ugnsrostade körsbärstomater. Ringla över lite olivolja vid servering och toppa med nymalen svartpeppar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Margherita med pesto och rostad tomat

Ingredienser

1 plåt
1   sats pizzadeg (se länk under steg 1 eller köp färdig pizza deg)
1   sats tomatsås (se länk under steg 1)
500 g  körsbärstomater
1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
2   förp ricottaost (à 250 g)
svartpeppar

Basilikapesto

1   kruka basilika
1 dl  finriven parmesan
2 msk  solrosfrön
1 dl  olivolja
1 krm  salt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färsk- och hårdostersättning.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Gör så här

Tips

Skär i små bitar och servera som tilltugg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi15277 KJ / 3649 kCal
Fett224 g
Salt6 g
Kolhydrater303 g
Protein90 g

Testa liknande recept

Pizza Ciabatta
Betyg 1.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pizza Bianca
Betyg 2.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Oliv- och salviapizza
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pinsa med lufttorkad skinka och pesto
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza utan ost
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pizza bianco med svartkål och ädelost
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga