Margherita med pesto och rostad tomat

6
0
Margherita med pesto och rostad tomat

Den här lyxiga varianten av margherita är svår att inte gilla. Ricotta och pesto får sällskap av underbart söta ugnsrostade körsbärstomater. Ringla över lite olivolja vid servering och toppa med nymalen svartpeppar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Margherita med pesto och rostad tomat

Ingredienser

1 plåt
1
sats pizzadeg (se länk under steg 1 eller köp färdig pizza deg)
1
sats tomatsås (se länk under steg 1)
500 g
körsbärstomater
1/2 dl
olivolja
1/2 tsk
salt
2
förp ricottaost (à 250 g)
-
svartpeppar

Basilikapesto

1
kruka basilika
1 dl
finriven parmesanost
2 msk
solrosfrön
1 dl
olivolja
1 krm
salt

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färsk- och hårdostersättning.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknad per plåt.

Gör så här

Tips

Skär i små bitar och servera som tilltugg.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 15277 KJ / 3649 kCal
Fett 224 g
Salt 6 g
Kolhydrater 303 g
Protein 90 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept