Marängbotten

24
3
Marängbotten

Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.

Skriv ut
Marängbotten

Ingredienser

1 botten
3
äggvitor
1 krm
vitvinsvinäger eller pressad citronsaft (1 krm vinäger motsvarar 1 tsk citronsaft)
2 dl
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

You

2019-08-11

Det blev väldigt lyckat! Jag ska minska tiden i ugnen till 1tim 15min istället nästa gång. Förhoppningsvis får jag en lite segare/fuktigare maräng.

Philip

2019-07-31

Otroligt fuktig i botten....

Josefine

2018-11-22

Äntligen lyckades jag med marängen! Testat massa olika recept men det blir inte hårt. Den här blev perfekt på nolltid!

Näringsvärde per portion

Energi 3072 KJ / 735 kCal
Fett 0 g
Salt 0.43 g
Kolhydrater 170 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept