Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Kommentarer
Malin
2022-04-16Totalt misslyckat! Gjorde enligt receptet, men tog ut platta bottnar som bara är att slänga 😔
Sofie
2022-04-08Väldigt bra recept men rekommenderar citron istället för vitvinsvinäger, de smakar bättre, behöver mycket längre tid i ugnen än vad receptet säger
Thomas
2021-12-16Tyvärr inget bra recept, misslyckades helt. Gjorde sedan hemläxan på annat ställe hos ICA (https://www.ica.se/buffe/artikel/maranglabb/) som gjorde att jag letade upp annat recept som var mycket bättre. För att lyckas, använd hellre recept med socker samt sedan florsocker som vändes ned på slutet. Använd stålbunke som är absolut ren (fri från fett). Tvätta ev. med ättikssprit och skölj samt torka. Börja att vispa äggen på medelhastighet med vinäger, citron eller ännu hellre 1 krm ättikssprit och tillsätt hälften av sockret lite i taget, fortfarande på medelhastighet. Öka sedan till max och fortsätt att ha i sockret lite i taget. Vispa till riktigt fast och blank smet. Därefter vändes florsockret i med slickepott. Leta efter annat recept, t.ex. https://www.ica.se/recept/maranger-grundrecept-722154/