Marängbotten
Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.
Ingredienser
1 botten
2 äggvitor
1 krm vitvinsvinäger eller pressad citronsaft (1 krm vinäger motsvarar 1 tsk citronsaft)
1 3/4 dl strösocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi3072 KJ / 735 kCal
Fett0 g
Salt0.43 g
Kolhydrater170 g
Protein11 g
Kommentarer
Helvete är kladdigt & fastnar på bakplåtspappret.. Stod och gjorde två jävla bottnar som tog mig 3.5 timmar för att sen få kasta skiten för att det SITTER FAST. Vissa bör förhelvete inte lägga ut recept...
Ida
2024-06-30Hej Ida! Så tråkigt att det inte blev bra. Vi har sett över receptet och justerat lite i mängder och i ugnsvärmen. Om du provar igen så kan det vara bättre att vispa ihop ingredienserna i två omgångar istället för att dubbla recept. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-12Varmluftsugn?
Anna
2024-06-29Hej Anna! Vi använder oss alltid av över/undervärme om det inte specifikt står varmluft i receptet. Vänliga hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-01På "fyllningar" kommer jag bara till grillning?
Nina
2024-05-02Haha, ja den länken var lite märklig. Tack Nina för att du uppmärksammade oss på detta. Nu ska du få upp smarriga tårtfyllningar. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-05-03