Marängbotten

Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat
15
Marängbotten

Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.

Marängbotten

Ingredienser

1 botten
3   äggvitor
1 krm  vitvinsvinäger eller pressad citronsaft (1 krm vinäger motsvarar 1 tsk citronsaft)
2 dl  strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
77 personer har röstat

Kommentarer

Tog ca 2,5 timmar i ugnen, annars helt ok recept, hade dock lite extra citron i och lite mindre socker, smaken blir mindre överväldigande söt.

Julia matylda

2023-08-24

Jag gör en Pavlova, då passar denna botten perfekt. Vispgrädde på med en tesked vanilj ochsedan förska bär på toppen, gärna röda vinbär. Minälsklingstårta Beata

Ingela

2023-07-21

Toppen, enkelt, lagom sött.

Ingela

2023-07-21

Näringsvärde per portion

Energi3072 KJ / 735 kCal
Fett0 g
Salt0.43 g
Kolhydrater170 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Marängrulle med citron och pistage
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk pavlova med mango och passionsfrukt
Betyg 4.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängkrans med bär
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängtårta med bär
Betyg 4.6 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pavlova
Betyg 4.2 av 5.
222 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Marängkrans med dulce de leche och banan
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga