Marängbotten
Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.
Ingredienser
1 botten
3 äggvitor
1 krm vitvinsvinäger eller pressad citronsaft (1 krm vinäger motsvarar 1 tsk citronsaft)
2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3072 KJ / 735 kCal
Fett0 g
Salt0.43 g
Kolhydrater170 g
Protein11 g
Kommentarer
Tog ca 2,5 timmar i ugnen, annars helt ok recept, hade dock lite extra citron i och lite mindre socker, smaken blir mindre överväldigande söt.
Julia matylda
2023-08-24Jag gör en Pavlova, då passar denna botten perfekt. Vispgrädde på med en tesked vanilj ochsedan förska bär på toppen, gärna röda vinbär. Minälsklingstårta Beata
Ingela
2023-07-21Toppen, enkelt, lagom sött.
Ingela
2023-07-21