Marängbotten

42
7
Marängbotten

Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.

Skriv ut
Marängbotten

Ingredienser

1 botten
3
äggvitor
1 krm
vitvinsvinäger eller pressad citronsaft (1 krm vinäger motsvarar 1 tsk citronsaft)
2 dl
strösocker

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Iveta

2021-07-23

Ska man använda varmluft eller under och övervärme i ugnen?

Anita

2021-07-21

Så enkelt , ska snart ut ur ugnen

Elisabeth tuna

2021-06-24

Jättebra

Näringsvärde per portion

Energi 3072 KJ / 735 kCal
Fett 0 g
Salt 0.43 g
Kolhydrater 170 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept