Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marängbotten

Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 botten portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en cirkel ca 24 cm i diameter.
  3. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt vinäger eller citronsaft och fortsätt att vispa tills äggvitan är fast. Tillsätt sockret i omgångar under vispning tills marängsmeten är hård.
  4. Bred ut marängsmeten jämt i den uppritade cirkeln på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå tills ugnen svalnat. Låt marängbotten svalna innan den garneras. Här hittar du tips på smarriga fyllningar.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 1 botten
  • 3 äggvitor
  • 1 krm vitvinsvinäger eller pressad citronsaft (1 krm vinäger motsvarar 1 tsk citronsaft)
  • 2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3072 kJ / 735 kCal