Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Marängtårta i långpanna

Ska du laga marängtårta till många? Gör en pinocchiotårta, även kallad brittatårta, glömmingetårta och herrgårdstårta. Mellan lager av maräng och sockerkaka lägger vi krämigt vispad grädde och färska jordgubbar. Den godaste desserten till sommarfesten!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten: Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggulorna och vispa ytterligare några minuter. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, mjöl och mjölk och vispa ihop till en smet. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna med hälften av sockret ca 2 minuter på medelhastighet. Tillsätt resten av sockret och vispa ytterligare ca 3 minuter till en fast maräng. Bred ut marängen över smeten och strö på mandeln.
  4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa grädden löst. Ansa och halvera jordgubbarna. Skär botten i tre lika stora delar. Varva bottnarna i lager med vispad grädde och jordgubbar.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smör, mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Ansa inte alla jordgubbar utan spara några till dekorering.

Ingredienser

Portioner: 10
Botten
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl mjölk (3%)
Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 1/2 dl strösocker
Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 l jordgubbar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1357 kJ / 324 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer