Marängtårta i långpanna

Ska du laga tårta till många? Gör en marängtårta i långpanna! Mellan lager av maräng och sockerkaka lägger vi krämigt vispad grädde och färska jordgubbar. Den godaste desserten till sommarfesten!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Gör så här
00:02:00
00:03:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1357 KJ / 324 kCal
Fett14 g
Salt0.42 g
Kolhydrater45 g
Protein4 g
Kommentarer
43 stSå galet gott! Marängen blev spröd och fin. Kompletterade med lemoncurd för syran som kompletterade söt maräng och jordgubbar. Detta kommer bli en favorit!
Susanne
Kan man göra dubbel sats?
Agneta
Hej Agneta! Det är nog bättre att göra en sats i taget för det blir så mycket maräng att vispa annars. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
För att göra den glutenfri bytte jag ut vetemjölet mot 0,5dl potatismjöl, 1,5dl majsstärkelse och 1dl mandelmjöl. Blev hur bra som helst! 😍👌🏻 ps inte äckligt med lite mer grädde, typ 5dl istället för 3dl. Världens godaste tårta på sommaren! ❤️
Elina
Till Malin Grädda den nästa gång på 150 gr. Så står det i mitt recept. Jag delar den bara i två delar. Tror att Norges tips om att vända kakans nedre del med marängen neråt på fatet är ett bra tips. Skall prova nån gång.
Barbro
Har gjort marängbotten, hur förvarar jag botten i kylen till nästa dag. Birgitta
Ronald
Hej Ronald. det bästa är att ha botten framme, på en bricka, försiktigt täckt med plastfilm. Så gjorde gjorde jag förra helgen, det blev bra. Lycka till. Hälsninger Leif
ICA-köket
Bästa tårtan, kört med samma i 5 år nu med stående ovationer
Giggi
Marängen brände efter ca 20 min i ugnen. Tog ur, skar bort allt brända, sänkte värmen, tog in igen. 10 min senare bränd igen och "botten" rinnigare än vad smeten var när den ställdes in i ugnen. Den hamnar i sopen och det blir köpetårta denna gång. Receptet fungerade inte för mig vilket är tråkigt, jag brukar inte misslyckas med bak.
Malin
Absolut bästa sommar tårta med jordgubbar!
Tatjana
Denna kaka går i många delar av Norge under namnet ”verdens beste”. Ett tips är att den understa botten vänds upp och ner. Alltså marängen neråt på fatet. Den översta lägger du med marängen uppåt. Detta gör att du slipper ”blöta” ner marängen med fyllningen.
Ann kristin
TIPS 3: Såg precis vad Hans skrivit. Den är ännu godare dagen efter OM man gör den med bara två lager. Jag brukar montera tårtan kvällen innan lägga på en tunn handduk och garnera den med bär och annat nån stund innan servering. Då blir den som bäst. Ett tips till är att mosa jordgubbarna och bre ut dem över den undre botten innan man lägger på grädden.
Erika