Budapestrulle med röda vinbär
Vi byter ut mandarinerna i en klassisk Budapestrulle mot sötsyrliga röda vinbär i den fluffiga gräddfyllningen. Mycket godare – och vackrare. Garnera med florsocker, smält choklad och ännu mer vinbär. Nötigt, bärigt och chokladigt – allt i en och samma tugga!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
10 bitar
1 1/2 dl hasselnötsmjöl
1/2 dl majsstärkelse
2 dl strösocker
4 äggvitor
Fyllning
4 dl vispgrädde
200 g mörk blockchoklad
125 g röda vinbär
florsocker och röda vinbär till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1683 KJ / 403 kCal
Fett27 g
Salt0.8 g
Kolhydrater35 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag kör med jordgubbar och spacklar ovansidan med choklad! Mums!
Rebecca
2023-03-19Om man lagar efter Originalet med mandariner blir det bäst. Hallon är också en klassiker
Magnus
2021-05-26Jag hade färska hallon istället och det blev kanongott! Rekommenderas starkt!
Rasmus
2020-08-01Hej Rasmus! Mums så gott! Tack för att du delar med dig av ditt grymma tips! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-04