Marängbotten

Betyg 4.4 av 5.92 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Marängbotten

Med en hemmagjord marängbotten är du på god väg till en riktigt lyckad tårta. Det enda du behöver göra är att vispa, vispa och vispa för att sedan vänta medan marängsmeten vilar i ugnen. När du är färdig – ja, då kan du kombinera med smarriga tårtlager till oändligheten.

Marängbotten

Ingredienser

1 botten
2 äggvitor
1 krm vitvinsvinäger eller pressad citronsaft (1 krm vinäger motsvarar 1 tsk citronsaft)
1 3/4 dl strösocker

Gör så här

01:30:00
01:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Kanonbra recept. Har även gjort med 4 äggvitor som jag har delat i två plåtar samt gräddat i varmluftsugn. Fick samma resultat

    Nidzada

  • Helvete är kladdigt & fastnar på bakplåtspappret.. Stod och gjorde två jävla bottnar som tog mig 3.5 timmar för att sen få kasta skiten för att det SITTER FAST. Vissa bör förhelvete inte lägga ut recept...

    Ida

    Hej Ida! Så tråkigt att det inte blev bra. Vi har sett över receptet och justerat lite i mängder och i ugnsvärmen. Om du provar igen så kan det vara bättre att vispa ihop ingredienserna i två omgångar istället för att dubbla recept. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Varmluftsugn?

    Anna

    Hej Anna! Vi använder oss alltid av över/undervärme om det inte specifikt står varmluft i receptet. Vänliga hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • På "fyllningar" kommer jag bara till grillning?

    Nina

    Haha, ja den länken var lite märklig. Tack Nina för att du uppmärksammade oss på detta. Nu ska du få upp smarriga tårtfyllningar. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Tog ca 2,5 timmar i ugnen, annars helt ok recept, hade dock lite extra citron i och lite mindre socker, smaken blir mindre överväldigande söt.

    Julia matylda

  • Jag gör en Pavlova, då passar denna botten perfekt. Vispgrädde på med en tesked vanilj ochsedan förska bär på toppen, gärna röda vinbär. Minälsklingstårta Beata

    Ingela

  • Toppen, enkelt, lagom sött.

    Ingela

  • Hej! Fick vispa ett bra tag. Tycker nog att man kunde göra två då kunde man lägga ihop dom. Jag hade också velat ha skrivit hur hög den skulle vara. Det är första marrängbotten jag gör! Hej å Tack.

    Ingegärd

    Hej Ingegärd! Vi har valt att skriva diameter på hur stor marängbotten ska bli och har tyvärr inte mätt hur hög den blev vid provbakning. Hoppas att diametermåttet hjälpte ändå! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Totalt misslyckat! Gjorde enligt receptet, men tog ut platta bottnar som bara är att slänga 😔

    Malin

  • Väldigt bra recept men rekommenderar citron istället för vitvinsvinäger, de smakar bättre, behöver mycket längre tid i ugnen än vad receptet säger

    Sofie

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi3072 KJ / 735 kCal
Fett0 g
Salt0.43 g
Kolhydrater170 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Rice Krispies-tårta
    Betyg 4.6 av 5.514 personer har röstat
    Receptet har 156 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängrulle med citron och pistage
    Betyg 3.8 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtårta med bär
    Betyg 4.5 av 5.73 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängkrans med bär
    Betyg 4.9 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marängtårta i långpanna
    Betyg 4.3 av 5.161 personer har röstat
    Receptet har 43 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad