Marängtårta med bär

36
6
Marängtårta med bär

En vår- och sommartårta med maräng: varva lager av marängbotten med hallonmousse och toppa marängtårtan med bär som jordgubbar, blåbär och björnbär. Festligt och gudomligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Marängtårta med bär

Ingredienser

8-10 bitar
4
äggvitor
2 1/2 dl
strösocker
1 msk
majsstärkelse
1 tsk
vitvinsvinäger

Hallonsås

250 g
frysta hallon
1/2 dl
strösocker

Hallonmousse

3 dl
vispgrädde
250 g
mascarponeost
1/2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker

Topping

2 - 3 dl
färska bär

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Johanna

2021-07-06

Fantastisk tårta! Jag hade mer äggvita (det dubbla) och gjorde fyra bottnar istället. Man kan med fördel spara lite av hallonsåsen att lägga direkt på bitarna sen. Jättegott!

Nellie

2021-06-24

Hej! Blir det lika bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller ni rekommenderar just hallon?

Redaktionen ICAse

2021-07-06

Hej Nellie! Vi har gjort med hallon och ej provat medjordgubbar. Skriv gärna och berätta hur det gick. Hälsningar Michelle

Emma

2021-04-03

Silade inte hallonsåsen, för jag ville ha så mycket hallonsås som möjligt. Adderade också lite citron i moussen för att helheten inte skulle bli för söt. Blev mycket, mycket nöjd med resultatet! (glömde förresten bottnarna i ugnen med, så de stod inne mycket längre, men det tror jag inte spelade så stor roll)

Näringsvärde per portion

Energi 1764 KJ / 422 kCal
Fett 26 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept