Marängtårta med bär

15
4
Marängtårta med bär

En vår- och sommartårta med maräng: varva lager av marängbotten med hallonmousse och toppa marängtårtan med bär som jordgubbar, blåbär och björnbär. Festligt och gudomligt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Marängtårta med bär

Ingredienser

8-10 bitar
4
äggvitor
2 1/2 dl
strösocker
1 msk
majsstärkelse
1 tsk
vitvinsvinäger

Hallonsås

250 g
frysta hallon
1/2 dl
strösocker

Hallonmousse

3 dl
vispgrädde
250 g
mascarponeost
1/2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker

Topping

2 - 3 dl
färska bär

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Emma

2021-04-03

Silade inte hallonsåsen, för jag ville ha så mycket hallonsås som möjligt. Adderade också lite citron i moussen för att helheten inte skulle bli för söt. Blev mycket, mycket nöjd med resultatet! (glömde förresten bottnarna i ugnen med, så de stod inne mycket längre, men det tror jag inte spelade så stor roll)

Hanna

2021-03-27

Kan man göra bottnarna och moussen någon dag i förväg och sedan montera tårtan precis innan servering? Hur skall allt förvaras iaf?

Åsa

2021-03-22

Ska man låta marängen stå 1,5 timme med ugnen på, och sen stänga av med luckan på glänt?

Redaktionen ICAse

2021-03-23

Hej Åsa! Ja, exakt. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1764 KJ / 422 kCal
Fett 26 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept