Marängtårta med bär
En vår- och sommartårta med maräng: varva lager av marängbotten med hallonmousse och toppa marängtårtan med bär som jordgubbar, blåbär och björnbär. Festligt och gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
8-10 bitar
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
Hallonsås
250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
Hallonmousse
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Topping
2 - 3 dl färska bär
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1764 KJ / 422 kCal
Fett26 g
Salt0.1 g
Kolhydrater43 g
Protein4 g
Kommentarer
Så himla god, gjort både på frysta och färska hallon. Samt en gång med 3 bottnar, och en med 2. En favorit!
My
2023-08-25Tack Ulrika, gjorde så, den blev verkligen supergod!!
Sofia
2023-07-13Å vad roligt att höra. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-14Bör man göra tårtan en dag innan eller ska den ätas direkt?
Sofia
2023-07-08Hej Sofia! Du kan förbereda och göra marängerna och hallonsåsen i förväg men du bör vispa grädden och lägga ihop tårtan strax innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-11