Marängtårta med bär

49
9
Marängtårta med bär

En vår- och sommartårta med maräng: varva lager av marängbotten med hallonmousse och toppa marängtårtan med bär som jordgubbar, blåbär och björnbär. Festligt och gudomligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Marängtårta med bär

Ingredienser

8-10 bitar
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger

Hallonsås

250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker

Hallonmousse

3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker

Topping

2 - 3 dl färska bär

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Johanna

2022-06-25

Jag tycker att det blir för lite hallonsås i receptet så jag gör på det dubbla ungefär eftersom så mycket blir rest efter att man passerat såsen. Det går annars bra att spara såsen som den är med kärnor eller värma hallonen, mixa, sila och sen ha i socker. Som någon redan skrivit är det gott att spara lite sås att hälla över bitarna sen.

Anna-lee

2022-05-10

Ljuvligt gott! Såg att någon frågade om jordgubbar gick bra... vi toppade med jordgubbar. Blev supergott.

Eva

2022-02-20

Hej! Finns det recept med färdiga mått för ingredienserna om jag vill baka bottnar i storlek 24 cm ? Liten tårta, 8-10 bitar. Mvh Eva Kristin

Näringsvärde per portion

Energi 1764 KJ / 422 kCal
Fett 26 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 43 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden