Marängbakelser med passionsfrukt
Maräng är mångas favorit. Här är ett recept på en gudomlig efterrätt av marängbakelser med passionsfrukt. Du gör marängbottnar och fyller dem med en blandning av grädde, crème fraiche, råsocker, kanel, banan och passionsfrukt. Servera till fest.
Ingredienser
10 portioner
2 äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1/4 krm salt
Fyllning
1 dl vispgrädde
2 dl lätt crème fraiche
1 msk råsocker
1/2 tsk kanel
1 banan
2 - 3 passionsfrukter
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi620 KJ / 150 kCal
Fett0 g
Kommentarer