Kokoskaka med vaniljglass och passionsfrukt
Baka en god kokosdessert och bred vaniljglass och grädde på en botten som smakar kokostopp. Toppa kakan med passionsfrukt och rostad kokos. Mild vanilj och syrlig passionsfrukt är en oslagbar smakkombo!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
4 dl riven kokos
1 dl strösocker
1 stor äggvita (à ca 40 g)
25 g smält smör
1 krm salt
1/2 l vaniljglass
2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter
1/2 dl rostade kokoschips
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, glass och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1596 KJ / 381 kCal
Fett31 g
Salt0.3 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Lättbakad och supergod! Bjöd familjen på denna som alla-hjärtansdag-efterrätt och det blev väldigt lyckat. Krispig botten, kall söt glass ,syrlig passionsfrukt och kokos med crunch, en toppenkombination. Kommer använda botten och sen testa mej fram med olika toppings. 5 stjärnor!
Sophie
2021-02-14Nämen här blir det en stark 5 poängare! Mitt i smällkalla vintern så for tankarna till sommar och värme. Perfekt balans, kokosbotten var gudomlig! Så enkelt! Nästa gång blir det hallon på.
Christina
2021-02-07