Kokoskaka med vaniljglass och passionsfrukt
Baka en god kokosdessert och bred vaniljglass och grädde på en botten som smakar kokostopp. Toppa kakan med passionsfrukt och rostad kokos. Mild vanilj och syrlig passionsfrukt är en oslagbar smakkombo!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
4 dl riven kokos
1 dl strösocker
1 stor äggvita (à ca 40 g)
25 g smält smör
1 krm salt
1/2 l vaniljglass
2 dl vispgrädde
2 passionsfrukter
1/2 dl rostade kokoschips
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1596 KJ / 381 kCal
Fett31 g
Salt0.3 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan man kokoskakan dagen innan?
Anette
2024-10-31Hej Anette! Den går bra att göra dagen innan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-01Lättbakad och supergod! Bjöd familjen på denna som alla-hjärtansdag-efterrätt och det blev väldigt lyckat. Krispig botten, kall söt glass ,syrlig passionsfrukt och kokos med crunch, en toppenkombination. Kommer använda botten och sen testa mej fram med olika toppings. 5 stjärnor!
Sophie
2021-02-14Nämen här blir det en stark 5 poängare! Mitt i smällkalla vintern så for tankarna till sommar och värme. Perfekt balans, kokosbotten var gudomlig! Så enkelt! Nästa gång blir det hallon på.
Christina
2021-02-07