Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Enkel

Kokoskaka med vaniljglass och passionsfrukt

Baka en god kokosdessert och bred vaniljglass och grädde på en botten som smakar kokostopp. Toppa kakan med passionsfrukt och rostad kokos. Mild vanilj och syrlig passionsfrukt är en oslagbar smakkombo!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda kokos med socker, äggvita, smält smör och salt i en bunke. Bred ut till en cirkel ca 20 cm (för 8-10 port) på en bakpappersklädd plåt och grädda i ca 15 minuter. Låt svalna helt.
  3. Ta fram glassen så den mjuknar lite. Vispa grädden löst. Gröp ur passionsfrukten.
  4. Bred på vaniljglass och vispad grädde. Toppa med passionsfrukt och rostade kokoschips.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, glass och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, glass och grädde.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 4 dl riven kokos
  • 1 dl strösocker
  • 1 stor äggvita (à ca 40 g)
  • 25 g smält smör
  • 1 krm salt
  • 1/2 l vaniljglass
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter
  • 1/2 dl rostade kokoschips
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1596 kJ / 381 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer