Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Minipavlova med grillad ananas

Klassisk marängtårta med vaniljsocker och äggvita, här med grillad ananas, rårörsocker och sötsyrlig passionsfrukt. Perfekt dessert efter grillen serverad i portionsformar med glass eller vispad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Smörj portionsglas eller små formar som rymmer ca 2 dl med matfett.
  3. Vispa äggvitor och salt till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är fast. Vispa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
  4. Fördela smeten i glasen/ formarna. Gör en liten fördjupning mitt i marängen.
  5. Sätt glasen/formarna på en plåt.  Grädda mitt i ugnen ca 1 timme. Stäng av värmen och låt de stå kvar tills ugnen svalnat.
  6. Skär ananasen i klyftor. Strö på lite rårörsocker på klyftorna och grilla dem.
  7. Till servering: Servera pavlovan med grillad ananas, passionsfrukt och glass eller vispad grädde.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Servera med laktosfri glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äggvitor
  • 1/4 krm salt
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger (1/2 tsk motsvarar 1 krm ättiksprit)
  • smör eller margarin till smörjning av glas eller formar
  • 1/2 ananas
  • 2 msk rårörssocker
  • 2 passionsfrukter
Till servering
  • vaniljglass eller vispgrädde
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1389 kJ / 332 kCal