Mangoraja | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Mangoraja

Mangoraja, en indisk krämig sås, till grillmarinerade kamben sous vide. Rajan är lätt att röra ihop av crème fraiche, majonnäs, sambal oelek, mango chutney, juice och curry. ”Sous vide” betyder att revbensspjällen är kokta och klara att ”griljeras” på grillen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman alla ingredienser. Låt dra i kylen 1 timme före servering.
  2. Servera med grillmarinerade kamben sous vide, sallad och bakad potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja)  eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 msk het mango chutney
  • 1/2 tsk indisk curry
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 msk konc ananas- och apelsinjuice
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
  • grillmarinerade kamben sous vide
  • sallad
  • bakpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3265 kJ / 787 kCal