Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad laxsida

Sommaren och grillad lax hör ihop. Lax är ganska enkelt att grilla och smakvarianterna är många. Här börjar du med att gnida in laxen i salt, peppar och andra kryddningar efter smak och tycke. Lägg i folieark och grilla under lock i 25-30 minuter. Bon appe fisk!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Gnid in köttsidan på laxen med salt och peppar och ev. med någon av kryddningarna.
  2. Vik ett folieark dubbelt så att det blir lika långt som laxsidan och lägg på laxen. Lägg foliearket mitt på grillen, se till att kolen eller briketterna ligger runt om och inte under laxsidan. Grilla under lock tills innertemperaturen är ca 54˚C, 25-30 minuter.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg (förutsatt att lämplig kryddblandning används).

Näringsvärdet är beräknat på 8 port.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 1 sida lax med skinn (1 sida motsvarar ca 1,2 kg)
  • 1 msk salt
  • 2 krm svartpeppar
Kryddblandning 1
  • dijonsenap
  • grovskuren dill
Kryddblandning 2
  • soltorkad tomatcrème
  • basilika
Kryddblandning 3
  • rivet citronskal
  • dragon
Kryddning 4
  • mortlad torkad fänkål
Kryddning 5
  • rosépeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1446 kJ / 345 kCal