Grillad laxsida
Sommaren och grillad lax hör ihop. Lax är ganska enkelt att grilla och smakvarianterna är många. Här börjar du med att gnida in laxen i salt, peppar och andra kryddningar efter smak och tycke. Lägg fisken på en plåt och grilla under lock i 25-30 minuter och servera med valfritt tillbehör.
Ingredienser
8-10 portioner
1 sida lax med skinn (1 sida motsvarar ca 1,2 kg)
1 msk salt
2 krm svartpeppar
Kryddblandning 1
dijonsenap
grovskuren dill
Kryddblandning 2
soltorkad tomatcrème
basilika
Kryddblandning 3
rivet citronskal
dragon
Kryddning 4
mortlad torkad fänkål
Kryddning 5
rosépeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 8 port.
Energi1446 KJ / 345 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater0 g
Protein30 g
Kommentarer