Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paprikasoppa med räkbaguette

Soppa är gott, nyttigt och värmande. Utöka din sopprepertoar med en paprikasoppa med exotiska inslag som gräddig kokosmjölk, söt mango chutney och en gnutta sting från sambal oelek. Serveras med baguetter i ugn och en räkröra av cream cheese och gräslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikorna i tärningar.
  3. Bryn lök och paprika i oljan. Häll på kokosgrädde, mango chutney och buljong. Smaka av med sambal oelek, salt och tomatpuré. Låt koka 10 minuter.
  4. Låt räkorna rinna av. Hacka gräslöken. Skölj och riv det yttersta skalet av limen. Krama ur räkorna och blanda med cream cheese, limeskal och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Pressa limesaften i soppan och mixa den slät.
  6. Servera med baguetterna och räkröran.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten från från ägg.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri cream cheese.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g baguette
  • 1 gul lök
  • 3 röda paprikor
  • 1 tsk olja
  • 400 ml kokosgrädde
  • 1/2 dl mango chutney
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 170 g räkor i lake
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1 lime
  • 100 g cream cheese
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2433 kJ / 584 kCal