Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Råhyvlad morot med apelsin, russin och mynta

Morot och apelsin är en klassisk smakkombination som här blir till ett läckert grönt tillbehör till kyckling, fläskkött och fisk. Morötternas sötma förstärks av russin och färsk mynta ger en frisk avslutning. Använd gärna färska knippmorötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hyvla tunna, breda strimlor av morötterna med mandolin eller osthyvel.
  2. Koka upp apelsinjuice och russin i en kastrull. Ta från värmen. Tillsätt morötterna och rör runt. Lägg på locket. Låt stå och dra 1 timme.
  3. Sila av vätskan (som kan användas till saft). Blanda morötterna med myntan. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt.

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 morötter
  • 2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl russin av sultantyp
  • 4 msk grovstrimlad färsk mynta
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 649 kJ / 155 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept