Råhyvlad morot med apelsin, russin och mynta

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Råhyvlad morot med apelsin, russin och mynta

Morot och apelsin är en klassisk smakkombination som här blir till ett läckert grönt tillbehör till kyckling, fläskkött och fisk. Morötternas sötma förstärks av russin och färsk mynta ger en frisk avslutning. Använd gärna färska knippmorötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2014

Råhyvlad morot med apelsin, russin och mynta

Ingredienser

4 portioner
4   morötter
2 dl  koncentrerad apelsinjuice
1 dl  russin av sultantyp
4 msk  grovstrimlad färsk mynta
flingsalt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi649 KJ / 155 kCal
Fett0.3 g
Salt0.9 g
Kolhydrater34 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Nötig ris à la malta
Betyg 2.5 av 5.
49 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kompott på kumquats och mango med kladdkaka
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ananas med mynta och kokos
Betyg 3.5 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Orange lady
Betyg 3.3 av 5.
33 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Exotisk smoothie med mynta
Betyg 2.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fruktig nyårssallad
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga