UNDER 30 MIN | Medel

Grillade kycklingspett

Nästan allt blir godare när det grillas på spett och här är ett superenkelt recept på grillade kycklingspett. Strö över olika färska örter eller pressa över grillad citron vid servering!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i ca 3x3 cm stora bitar. Vänd kycklingen i en bunke med olja. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Trä upp kycklingen på 4 grillspett (för 4 port). Grilla spetten över glöden så att den får fin färg. Flytta spetten till indirekt värme och grilla tills kycklingen har en innertemperatur på 72°C.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Grilla en halverad citron till ytan blivit karamelliserad, pressa över vid servering. Garnera med finskurna färska örter, tex gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g benfri kyckling (filé, lårfilé eller kycklingsteak)
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 grillspett

Näringsvärde
Per portion

Energi 896 kJ / 214 kCal