Paj med fetaost, zucchini och tapenade
En matig paj passar de flesta kalas. Här är en kulinarisk fullträff där det frasiga pajskalet fylls med fetaost, grovriven zucchini, sardellcrème och olivröran tapenade. Pajen går utmärkt att göra i förväg och värma strax före servering.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
6 portioner
250 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl rismjöl
3 - 4 msk kallt vatten
Fyllning
2 zucchini (à ca 400 g)
300 g fetaost
6 ägg
4 dl mjölk
4 dl vispgrädde
5 msk tapenade på svarta oliver
1 msk sardellcrème
3 dl riven parmesan
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4962 KJ / 1187 kCal
Fett93 g
Salt3.4 g
Kolhydrater55.3 g
Protein34 g
Kommentar
Jättegott
Maria
2020-01-26