Paj med fetaost, zucchini och tapenade

Betyg 3.1 av 5.
200 personer har röstat
1
Paj med fetaost, zucchini och tapenade

En matig paj passar de flesta kalas. Här är en kulinarisk fullträff där det frasiga pajskalet fylls med fetaost, grovriven zucchini, sardellcrème och olivröran tapenade. Pajen går utmärkt att göra i förväg och värma strax före servering.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015

Paj med fetaost, zucchini och tapenade

Ingredienser

6 portioner
250 g  smör
4 dl  vetemjöl
2 dl  rismjöl
3 - 4 msk  kallt vatten

Fyllning

2   zucchini (à ca 400 g)
300 g  fetaost
6   ägg
4 dl  mjölk
4 dl  vispgrädde
5 msk  tapenade på svarta oliver
1 msk  sardellcrème
3 dl  riven parmesan
1 krm  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, ägg, mjölkprotein och laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
200 personer har röstat

Kommentar

Jättegott

Maria

2020-01-26

Näringsvärde per portion

Energi4962 KJ / 1187 kCal
Fett93 g
Salt3.4 g
Kolhydrater55.3 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Flarn med sardeller och sparris
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mangoldpaj med mozzarella
Betyg 2.9 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri mjölmix
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Deviled eggs med sardeller och räkor
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel västerbottenpaj med smördeg
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Shortbread från Skottland
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga