Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen quinoasallad med avokado

Svart quinoa är lika gott som den är effektfull. Koka quinoan i grönsaksbuljong och blanda med krämig avokado, söta tomater och salladslök som först fått smak av en limesyrlig dressing med hett sting av sambal oelek. En klick hummus är perfekt till!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj quinoan. Lägg i en kastrull tillsammans med buljongtärning och vatten. Koka upp och låt koka under lock enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla salladslöken fint. Halvera tomaterna. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i tärningar.
  3. Rör ihop limskal och -juice med sambal oelek, koriander, olja och salt. Blanda med salladslök, tomater, avokado och quinoa i en skål.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen för samtliga allergener. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl svart quinoa
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 2 salladslökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 avokador
  • 1 msk finrivet limeskal
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 dl hackad koriander
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1225 kJ / 293 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer