Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Betyg 2.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Spröd mandelstekt spätta ger inte bara god crisp utan även en fantastisk smak från rostad mandel. Serveras med gräddkokt fänkål med smak av körvel, kokt potatis och fräsch cosmopolitansallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2018

Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Gräddkokt fänkål

1 fänkål
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 kruka körvel
salt
peppar

Mandelstekt spätta

50 g mandelspån
1 dl ströbröd
2 ägg
ca 600 g rödspättafilé
1/2 dl vetemjöl
2 msk smör

Till servering

1/2 cosmopolitansallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3244 KJ / 775 kCal
Fett38 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein47 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödspätta meunière
    Betyg 3.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Spättabörsar med banan och tomat
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Spätta med tomat och basilika
    Betyg 3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smörrebröd med panerad rödspätta
    Betyg 4.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad