Mandelkakor med pistage och choklad

Betyg 2.9 av 5.
28 personer har röstat
1
Mandelkakor med pistage och choklad

De här små fina kakorna med pistagenötter och choklad är busenkla att baka. Addera bara mandelmassa, smör och vetemjöl. Knaprigt söta som de är, eller att servera till en varvad dessert, exempelvis sabayon med frukt och bär eller en glasscoupe.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Mandelkakor med pistage och choklad

Ingredienser

20 st
100 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl hackade pistagenötter
50 g mörk choklad (70 %)
mjöl till utbakning

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

gott

Ove

2015-12-02

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi387 KJ / 93 kCal
Fett7 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gelato med pistage – italiensk pistageglass
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarinbakelse
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga