Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mandelkakor med pistage och choklad

De här små fina kakorna med pistagenötter och choklad är busenkla att baka. Addera bara mandelmassa, smör och vetemjöl. Knaprigt söta som de är, eller att servera till en varvad dessert, exempelvis sabayon med frukt och bär eller en glasscoupe.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan grovt. Lägg i en bunke och tillsätt smör och mjöl. Arbeta ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie. Låt vila i kylen 20 minuter.
  3. Forma degen med lätt mjölade händer till 1 cm tjocka rullar och skär i ca 6 cm långa bitar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Strö över pistagenötterna och tryck ner dem lite lätt. 
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen 10–12 minuter. Låt svalna på plåten.
  5. Smält chokladen i en bunke över vattenbad eller försiktigt i en skål i mikron. Ringla chokladen över kakorna. Låt stelna. 
  6. Servera gärna kakorna till Sabayon med fläder, bär och persika.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkfri choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt smöt och mjölkfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 100 g mandelmassa
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hackade pistagenötter
  • 50 g mörk choklad (70 %)
  • mjöl till utbakning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 387 kJ / 93 kCal