Mandelkakor med pistage och choklad

Betyg 2.9 av 5.
28 personer har röstat
1
Mandelkakor med pistage och choklad

De här små fina kakorna med pistagenötter och choklad är busenkla att baka. Addera bara mandelmassa, smör och vetemjöl. Knaprigt söta som de är, eller att servera till en varvad dessert, exempelvis sabayon med frukt och bär eller en glasscoupe.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Mandelkakor med pistage och choklad

Ingredienser

20 st
100 g  mandelmassa
100 g  rumsvarmt smör
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 dl  hackade pistagenötter
50 g  mörk choklad (70 %)
mjöl till utbakning

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkfri choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt smöt och mjölkfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
28 personer har röstat

Kommentar

gott

Ove

2015-12-02

Näringsvärde per portion

Energi387 KJ / 93 kCal
Fett7 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gelato med pistage – italiensk pistageglass
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarinbakelse
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isad ananassoppa med pistagegrädde
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nougat med apelsin och pistage
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga