Mandelkakor med pistage och choklad

27
1
Mandelkakor med pistage och choklad

De här små fina kakorna med pistagenötter och choklad är busenkla att baka. Addera bara mandelmassa, smör och vetemjöl. Knaprigt söta som de är, eller att servera till en varvad dessert, exempelvis sabayon med frukt och bär eller en glasscoupe.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Mandelkakor med pistage och choklad

Ingredienser

20 st
100 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl hackade pistagenötter
50 g mörk choklad (70 %)
mjöl till utbakning

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkfri choklad.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt smöt och mjölkfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per kaka.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentar

Ove

2015-12-02

gott

Näringsvärde per portion

Energi 387 KJ / 93 kCal
Fett 7 g
Salt 6 g
Kolhydrater 7 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden