Sabayon med fläder, bär och persika
Den skummiga, klassiska äggkrämen sabayon får här smak av både marsalavin och flädersaft. Varva med persikor eller nektariner och en drös färska bär för en garanterat uppskattad dessert. Varför inte till påsk?
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
6 portioner
4 persikor eller nektariner (à ca 600 g) eller persikor i juice på burk. 4 persikor/nektariner motsvarar 1 liten burk persikor (à ca 400 g)
250 g färska bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär)
Sabayon
6 äggulor
1 dl socker
1 1/2 dl marsalavin
1 msk konc flädersaft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi812 KJ / 195 kCal
Fett4 g
Salt0.04 g
Kolhydrater30 g
Protein3 g
Kommentarer