Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sabayon med fläder, bär och persika

Den skummiga, klassiska äggkrämen sabayon får här smak av både marsalavin och flädersaft. Varva med persikor eller nektariner och en drös färska bär för en garanterat uppskattad dessert. Varför inte till påsk?

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär persikan i ca 1 cm stora tärningar.
  2. Sabayon: Blanda äggulor, socker, marsalavin och flädersaft i en rostfri bunke. Ställ bunken över vattenbad (kastrull med kokande vatten). Vispa kraftigt tills smeten tjocknar. Ta från värmen.
  3. Varva persika, bär och ljummen sabayon i glas. Servera gärna med mandelkakor.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Tips

Vill du ha en kall och luftigare sabayon, låt den svalna helt och blanda sedan med 2 dl vispad grädde (för 6 port).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 persikor eller nektariner (à ca 600 g) eller persikor i juice på burk. 4 persikor/nektariner motsvarar 1 liten burk persikor (à ca 400 g)
  • 250 g färska bär (t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär)
Sabayon
  • 6 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl marsalavin
  • 1 msk konc flädersaft
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 812 kJ / 195 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept