Päronflarn

Det här receptet på päronflarn är svindlande gott! Med söta päron, mandelmassa och lyxig aprikosmarmelad på en klassisk smördeg skapar du en förförisk efterrätt. Servera päronflarnen med vaniljglass eller vispad grädde och strö över pistagenötter.

Ingredienser
6 portioner
1 platta smördeg (à 250 g)
5 päron
150 g mandelmassa
2 msk råsocker
1 1/2 dl aprikosmarmelad
pistagenötter
För alla
Läs noga innehållsförteckningen på smördegen.
Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: servera med laktosfri glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass.
Gör äggfri: kontrollera att glassen inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3379 KJ / 806 kCal
Fett39.1 g
Kolhydrater99 g
Protein11.4 g
Kommentarer