Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Päronflarn

Det här receptet på päronflarn är svindlande gott! Med söta päron, mandelmassa och lyxig aprikosmarmelad på en klassisk smördeg skapar du en förförisk efterrätt. Servera päronflarnen med vaniljglass eller vispad grädde och strö över pistagenötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rulla ut smördegsplattan på en plåt med bakplåtspapper, nagga degen med en gaffel. Skala, dela och kärna ur päronen. Skiva eller klyfta dem. Riv mandelmassan.
  3. Fördela mandelmassan över degen. Lägg på päronen och strö över råsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
  5. Låt tarten svalna lite. Smält marmeladen och pensla på päronen. Strö över pistagenötter.
  6. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på smördegen.
Rätten innehåller gluten.
Gör laktosfri: servera med laktosfri glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass.
Gör äggfri: kontrollera att glassen inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 platta smördeg (à 250 g)
  • 5 päron
  • 150 g mandelmassa
  • 2 msk råsocker
  • 1 1/2 dl aprikosmarmelad
  • pistagenötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3379 kJ / 806 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer