Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nougatägg med hackad mandel

Ett påskägg med många lager av överraskningar. Mjuk nougat i kärnan, blandat med hackad mandel och apelsinskal. Ovanpå det ett skal av mandelmassa, och ytterst spritsad choklad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt nougaten ligga framme så att den blir mjuk. Rosta mandeln, tvätta apelsinen och riv skalet.  
  2. Blanda nougaten med mandel och apelsinskal. Blanda mandelmassan med lite hushållsfärg till den färg som önskas.
  3. Forma små ”ägg” av nougaten. Platta ut bitar av mandelmassan och lägg runt ”ägget” som ett skal.
  4. Garnering: Smält chokladen och spritsa på äggen.

För alla

Kontrollera innehållet i mandelmassan (kan innehålla ägg). I övrigt är nougatäggen fria från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

För frostade ägg, rulla dem i florsocker.

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 100 g nougat
  • 1/2 dl strimlad eller hackad mandel eller pistagenötter
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 200 g mandelmassa
  • gul hushållsfärg
Garnering
  • choklad
Lägg till i inköpslistan