Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin

Fantastisk god och fin efterrätt med blodapelsiner. Den goda pistage- och mandelkrämen passar perfekt att toppa de aromatiska och söta blodapelsinerna med. Gratinera i ugnen och servera gärna med glass.

Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin

Ingredienser

4 portioner
4   blodapelsiner
2 msk  skalade osaltade pistagenötter
1   ägg
1 tsk  strösocker
75 g  mandelmassa

Till servering

chokladglass

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.
Näringsvärdet är beräknat exkl glass.

Gör så här

Tips

Pistagenötterna kan bytas ut till mandlar om du gillar det bättre.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi832 KJ / 199 kCal
Fett8 g
Salt0.1 g
Kolhydrater25 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pistagegelato– italiensk pistageglass
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazarinbakelse
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Isad ananassoppa med pistagegrädde
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga