Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin

1
0
Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin

Fantastisk god och fin efterrätt med blodapelsiner. Den goda pistage- och mandelkrämen passar perfekt att toppa de aromatiska och söta blodapelsinerna med. Gratinera i ugnen och servera gärna med glass.

Pistage- och mandelgratinerad blodapelsin

Ingredienser

4 portioner
4 blodapelsiner
2 msk skalade osaltade pistagenötter
1 ägg
1 tsk strösocker
75 g mandelmassa

Till servering

chokladglass

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri glass.
Näringsvärdet är beräknat exkl glass.

Gör så här

Tips

Pistagenötterna kan bytas ut till mandlar om du gillar det bättre.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 832 KJ / 199 kCal
Fett 8 g
Salt 0.1 g
Kolhydrater 25 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden