Mandelkakor med pistage och choklad

Betyg 2.9 av 5.28 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mandelkakor med pistage och choklad

De här små fina kakorna med pistagenötter och choklad är busenkla att baka. Addera bara mandelmassa, smör och vetemjöl. Knaprigt söta som de är, eller att servera till en varvad dessert, exempelvis sabayon med frukt och bär eller en glasscoupe.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Mandelkakor med pistage och choklad

Ingredienser

20 st
100 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl hackade pistagenötter
50 g mörk choklad (70 %)
mjöl till utbakning

Gör så här

00:20:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • gott

    Ove

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi387 KJ / 93 kCal
Fett7 g
Salt0.06 g
Kolhydrater7 g
Protein1 g

Testa liknande recept

  • Mazarinbakelse
    Betyg 2.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Päronflarn
    Betyg 3.3 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Isad ananassoppa med pistagegrädde
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nougat med apelsin och pistage
    Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad