Mandelbakad portabello med rödlökskräm

Betyg 4.2 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Mandelbakad portabello med rödlökskräm

En underbart god svamprätt full av smak och texturer. Portabellon, de lena vita bönorna och knaprig mandel gräddas i ugnen under ett täcke av prästost tills osten smält och smakerna gift sig.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Mandelbakad portabello med rödlökskräm

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
3 msk olivolja

Portabello

4 portabellosvampar
1/2 kruka persilja
380 g kokta stora vita bönor
50 g mandelspån
1 vitlöksklyfta
100 g riven prästost

Rödlökskräm

1/2 rödlök
1/2 kruka persilja
2 dl crème fraiche

Gör så här

00:10:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Salt och peppar behövdes verkligen i bönfyllningen. Vet inte om ni bara glömt att skriva dit det eller om ni inte tyckte att det behövdes. Jättegod rätt i alla fall! Speciellt då om man tillsatte lite salt och peppar :)

    Lovisa

    Hej Lovisa! Nej, det ska inte vara salt och peppar enligt vår provlagning men det går självklart bra att ha i det. Kul att du tyckte om det, med salt och peppar i! 😉 Hälsningar Elina

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi2894 KJ / 692 kCal
Fett41 g
Salt2.5 g
Kolhydrater55 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ostgratinerad potatis med mustig portabellogryta
    Betyg 3.2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad