Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Tomatpasta med grillad paprika och oliver

En mustig och mättande medelhavsinspirerad pasta som smakar ljuvligt och sprider väldoft i köket. De röda linserna får puttra i en fyllig tomatsås med sting från sambal oelek och vitlök. Servera såsen med er favoritpasta och en lyxig mozzarellasallad med grillad paprika, pepprig rucola och kalamataoliver. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan i en kastrull med sockret tills löken är blank. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa.
  2. Blanda ner tomatkross, vatten, sambal oelek, buljongtärning och linser. Koka tomatsåsen ca 10 minuter på svag värme under lock. Späd med mera vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Sallad: Rör ihop olivolja, vinäger och senap. Krydda med salt och peppar. 
  5. Låt paprika och oliver rinna av och riv eller skär mozzarellan i bitar. 
  6. Blanda dressingen med paprika, oliver och mozzarella och vänd ner rucolan.
  7. Servera pastan med sås och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 msk tomatpuré
  • ca 390 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl torkade röda linser
  • salt och peppar
Pasta
  • 4 port pasta (gärna gnocchi)
Sallad
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 290 g grillad paprika
  • 1 dl kalamataoliver
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2934 kJ / 701 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer