Tomatpasta med grillad paprika och oliver

15
0
Tomatpasta med grillad paprika och oliver

En mustig och mättande medelhavsinspirerad pasta som smakar ljuvligt och sprider väldoft i köket. De röda linserna får puttra i en fyllig tomatsås med sting från sambal oelek och vitlök. Servera såsen med er favoritpasta och en lyxig mozzarellasallad med grillad paprika, pepprig rucola och kalamataoliver. Smaklig måltid!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Tomatpasta med grillad paprika och oliver

Ingredienser

Sås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
2 msk tomatpuré
ca 390 g krossade tomater
3 dl vatten
1 tsk sambal oelek
1/2 grönsaksbuljongtärning
2 dl torkade röda linser
salt och peppar

Pasta

4 port pasta (gärna gnocchi)

Sallad

1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
290 g grillad paprika
1 dl kalamataoliver
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2934 KJ / 701 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 82 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden