Tomatpasta med grillad paprika och oliver

12
0
Tomatpasta med grillad paprika och oliver

En mustig och mättande medelhavsinspirerad pasta som smakar ljuvligt och sprider väldoft i köket. De röda linserna får puttra i en fyllig tomatsås med sting från sambal oelek och vitlök. Servera såsen med er favoritpasta och en lyxig mozzarellasallad med grillad paprika, pepprig rucola och kalamataoliver. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Tomatpasta med grillad paprika och oliver

Ingredienser

Sås

2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1 tsk
strösocker
2 msk
tomatpuré
ca 390 g
krossade tomater
3 dl
vatten
1 tsk
sambal oelek
1/2
grönsaksbuljongtärning
2 dl
torkade röda linser
-
salt och peppar

Pasta

4
port pasta (gärna gnocchi)

Sallad

1 tsk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
290 g
grillad paprika
1 dl
kalamataoliver
2
förp mozzarella (à 125 g)
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2934 KJ / 701 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 82 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept