Maki-sushi

90
9
Maki-sushi

Maki-sushi är det japanska namnet på den klassiska sushirullen, med sjögräset runt om. Fyll din maki-sushi med färsk lax, avokado, gurka och omelett. När du lärt dig göra en rulle kan du enkelt fylla din maki-sushi med just dina favoritingredienser.

Maki-sushi

Ingredienser

4 portioner
1 sats kokt sushiris
2 nori-ark per fyllning

Crabstick och avokado

5 crabstick
1 avokado i stavar
1/3 gurka i stavar
wasabipasta

Lax och omelett

100 g färsk laxfilé i strimlor som varit fryst 3-5 dygn
1/3 gurka i stavar
1/2 sats omelett
1 avokado i stavar

För alla

Kontrollera innehållet i crabsticksen, uteslut om de innehåller den aktuella allergenen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Vill du göra mer klimaträtt - välj mervärdesmärkt fisk.

Gör så här

Tips

Receptet innehåller förslag på två olika fyllningar. En fyllning räcker till två nori-ark. Räkna med 1 dl (okokt) ris till varje nori-ark och 1/2 dl till ett halvt nori-ark (för 4 portioner).

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Karolina

2007-12-07

Sushi är supergott! Vi brukar ha färsk mango i sushin tillsammans med övriga fyllningar. Det är jättegott. Båda pojkarna, 2 pch 5 år gamla älskar sushi. Äldsta pojken föreslår att vi ska äta sushi till middag lika ofta som han föreslår pizza.

Frithjof

2007-11-01

Tigerräkor som fyllning är också jättegoda!

Sara

2006-11-21

Det är gott att även lägga på kräftstjärtar i crabsticks-fyllningen. Blir lite saftigare då.

Näringsvärde per portion

Energi 3319 KJ / 794 kCal
Fett 26 g
Salt 2.22 g
Kolhydrater 112 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden