Söt omelettrulle (Tamago yaki) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Söt omelettrulle (Tamago yaki)

Sugen på något exotiskt och annorlunda? Pröva att laga till en söt omelettrulle på japanskt vis. Omelettrullen går att använda som pålägg till sushi eller så äts den som den är. Supersmarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 rulle portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop äggen, saltet och vattnet.
  2. Blanda socker, soja och ev sake eller vin och rör ned i smeten.
  3. Värm en stekpanna på mellanvärme med hälften av oljan. Häll i hälften av smeten så att den täcker hela botten på pannan.
  4. När omeletten nästan stelnat, rulla ihop den mot dig. Tillsätt resten av oljan och häll i resten av smeten. Lyft den färdiga rullen så att smet kommer in under den med. När omeletten nästan är klar, rulla ihop med den första rullen.
  5. Ta rullen ur pannan och rulla lite extra med hjälp av en bambumatta eller handduk. Pressa så den får rektangulär form och ställ att svalna.
  6. Skär rullen i 2 cm tjocka skivor.

Tips

Omelettrullen kan serveras som en särskild rätt eller som pålägg till sushi.

Ingredienser

Portioner: 1 rulle
  • 4 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 msk vatten
  • 2 msk socker
  • 2 tsk sojasås
  • ev 2 msk sake eller torrt vitt vin
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan