Makaronipudding med bacon och tomat

188
7
Makaronipudding med bacon och tomat

Makaronipudding är en riktig klassiker som passar för hela familjen. Denna rätt gör du genom att hälla makaroner, sojabönor och bacon i en långpanna för att sedan hälla över äggstanning. I ugnen reder den sig själv och toppad med färska tomater och ost blir makaronipuddingen riktigt smarrig.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2016

Makaronipudding med bacon och tomat

Ingredienser

4 portioner
4
port makaroner
250 g
frysta sojabönor
4
ägg
3 dl
mjölk
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1 1/2 dl
riven ost
3
tomater
280 g
tärnat bacon

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd lakosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Krydda äggblandningen med 1 tsk paprikapulver och 1 krm cayennepeppar (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

188

Kommentarer

Rose-marie

12/6/2020

Enkelt och gott. Jag låter baconet vara i ugnen när pastan kokar

Camilla

11/26/2020

Om man vill använda fryst vegobacon - behöver det tinas eller stekas först, eller kan man lägga på det fryst? Tacksam för svar!

Agneta

9/23/2020

Det var så gott så 4 port. makaroner var för lite med 2 grabbar vid bordet. Måste utöka receptet nästa gång

Näringsvärde per portion

Energi 2852 KJ / 681 kCal
Fett 31 g
Salt 3.9 g
Kolhydrater 57 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept