Mac´n cheese med stekt kassler

Yes! Äntligen Mac’n cheese! Till denna hittar du även skivad kassler som bryter av fint mot den krämiga ostsmaken. Denna macaroni and cheese görs också snabbt på en blandning av bland annat crème fraiche, färskost och riven ost. Som blandas ihop med kokta makaroner. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2019

Ingredienser
4 portioner
5 dl makaroner
200 g naturell färskost
2 dl crème fraiche
150 g riven gratängost
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
peppar
ca 500 g kassler
1/2 msk smör eller olja
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfriaprodukter av färskost och crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Bråttom? Koka makaronerna och blanda med crème fraiche och färskost så blir det snabbstuvade makaroner till kasslern istället.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3200 KJ / 766 kCal
Fett35 g
Salt6.9 g
Kolhydrater58 g
Protein52 g
Kommentarer