UNDER 45 MIN | Medel

Mac´n cheese med stekt kassler

Yes! Äntligen Mac’n cheese! Till denna hittar du även skivad kassler som bryter av fint mot den krämiga ostsmaken. Denna macaroni and cheese görs också snabbt på en blandning av bland annat crème fraiche, färskost och riven ost. Som blandas ihop med kokta makaroner. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda färskost, crème fraiche och riven ost i en stor bunke. Häll av vattnet från makaronerna. Blanda ner de kokta makaronerna i ostblandningen och häll i en ugnsform. Sätt in formen mitt i ugnen tills blandningen stelnat, ca 15 minuter.
  4. Skär tomaterna i bitar eller skivor och blanda med olivolja, vinäger. Smaka av med peppar.
  5. Skiva kasslern.
  6. Stek kasslern i smöret i en stekpanna.
  7. Servera mac’n cheese med kassler och tomater.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfriaprodukter av färskost och crème fraiche. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Bråttom? Koka makaronerna och blanda med crème fraiche och färskost så blir det snabbstuvade makaroner till kasslern istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 dl makaroner
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 150 g riven gratängost
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • peppar
  • ca 500 g kassler
  • 1/2 msk smör eller olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3200 kJ / 766 kCal