Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Makarotti

Makarotti är en storfavorit hos de flesta barn och en utmärkt vardagsmiddag med makaroner, bacon, majs, körsbärstomater, persilja och en sås av gräddfil och ketchup. Och du tillagar den dessutom på under 30 minuter!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär baconskivorna i 2 cm bitar, stek dem knapriga. Häll bort fettet.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen och låt dem rinna av i ett durkslag. Häll av majsen i samma durkslag.
  3. Blanda ihop makaroner/majs med bacon, körsbärstomater och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda gräddfil med ketchup och servera till makaronerna.

För alla

Rätten är äggfri men innehåller gluten, latos och mjölk.
Gör glutenfri: använd glutenfria makaroner.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 pkt skivad bacon (à 140 g)
  • 4 portioner makaroner
  • ca 350 g majs
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk ketchup
Lägg till i inköpslistan