Ett smaskigt recept på en soppa av majs med spenat och ostkrutonger. Majssoppan är smakrik med bland annat morötter, paprika, majs, mjölk och spenat. Servera den varma soppan med pumpafrallor och riven ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2011
Fri från ägg.
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj aktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättingsalternativ.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anna
2021-02-04Inte god, alldeles för söt!
Marika
2013-02-17Nu var den färdiglagad, smakar riktigt gott! Och detta kommer bli min lunch de kommande dagarna! Tillsammans med ett fröknäcke! Fröknäcke FRÖKNÄCKE 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön (oskalade, bättre mineralinnehåll) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 2 dl majsmjöl ½ dl rapsolja 2 dl vatten kokande vatten Flingsalt Blanda samman alla ingredienser till en smet. Kavla ut den tunt mellan två bakplåtspapper. Tabort övre pappret . Skär skåror så det går lätt att dela sedan. Strö på flingsalt efter smak. In i ugnen, 150 grader tills brödet är torrt och lite färg. Ca 45min.