Majssoppa med spenat och ostkrutonger

23
2
Majssoppa med spenat och ostkrutonger

Ett smaskigt recept på en soppa av majs med spenat och ostkrutonger. Majssoppan är smakrik med bland annat morötter, paprika, majs, mjölk och spenat. Servera den varma soppan med pumpafrallor och riven ost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011

Majssoppa med spenat och ostkrutonger

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 1/2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1½ msk fond)
2 burkar majs (à 340 g)
5 dl vatten
2 dl mjölk
65 g baby babyspenat
salt
cayennepeppar

Till servering

2 pumpafrallor
50 g riven gratängost (50 g motsvarar ca 1 dl)

För alla

Fri från ägg.
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj aktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättingsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Anna

2021-02-04

Inte god, alldeles för söt!

Marika

2013-02-17

Nu var den färdiglagad, smakar riktigt gott! Och detta kommer bli min lunch de kommande dagarna! Tillsammans med ett fröknäcke! Fröknäcke FRÖKNÄCKE 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön (oskalade, bättre mineralinnehåll) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 2 dl majsmjöl ½ dl rapsolja 2 dl vatten kokande vatten Flingsalt Blanda samman alla ingredienser till en smet. Kavla ut den tunt mellan två bakplåtspapper. Tabort övre pappret . Skär skåror så det går lätt att dela sedan. Strö på flingsalt efter smak. In i ugnen, 150 grader tills brödet är torrt och lite färg. Ca 45min.

Näringsvärde per portion

Energi 1268 KJ / 303 kCal
Fett 13 g
Salt 2 g
Kolhydrater 34 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden