Majssoppa med spenat och ostkrutonger
Ett smaskigt recept på en soppa av majs med spenat och ostkrutonger. Majssoppan är smakrik med bland annat morötter, paprika, majs, mjölk och spenat. Servera den varma soppan med pumpafrallor och riven ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
1 röd paprika
1 1/2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning eller fond (1 buljongtärning motsvarar 1½ msk fond)
2 burkar majs (à 340 g)
5 dl vatten
2 dl mjölk
65 g baby babyspenat
salt
cayennepeppar
Till servering
2 pumpafrallor
50 g riven gratängost (50 g motsvarar ca 1 dl)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1268 KJ / 303 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte god, alldeles för söt!
Anna
2021-02-04Nu var den färdiglagad, smakar riktigt gott! Och detta kommer bli min lunch de kommande dagarna! Tillsammans med ett fröknäcke! Fröknäcke FRÖKNÄCKE 1 dl linfrön 1 dl sesamfrön (oskalade, bättre mineralinnehåll) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 2 dl majsmjöl ½ dl rapsolja 2 dl vatten kokande vatten Flingsalt Blanda samman alla ingredienser till en smet. Kavla ut den tunt mellan två bakplåtspapper. Tabort övre pappret . Skär skåror så det går lätt att dela sedan. Strö på flingsalt efter smak. In i ugnen, 150 grader tills brödet är torrt och lite färg. Ca 45min.
Marika
2013-02-17