Kall avokadosoppa med tacostekt kyckling

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0Klimatsmart
Kall avokadosoppa med tacostekt kyckling

Den kalla soppan är oemotståndligt god och har ett krämigt inslag från grädden och den mixade avokadon. Pricken över i är den smakfulla tacostekta kycklingen samt de tärnade tomaterna och majsen som läggs på toppen av soppan.

Kall avokadosoppa med tacostekt kyckling

Ingredienser

4 portioner
10 dl  vatten
3 msk  kycklingfond
3   avokado
2 msk  pressad citron
1 dl  mellangrädde
salt och peppar
2   kycklingfiléer
1/2 msk  matfett
1/2 tsk  tacokrydda
1   burk majs (à 300 g)
2   tomater

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein21 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Mexikanska enchiladas
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lövbiffstacos
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacopaj med medelhavsgrönsaker och majs
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skummig majssoppa med limemarinerade räkor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tacokyckling med mexikansk potatissallad
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacomackor med kyckling och ananassalsa
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga