Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kall avokadosoppa med tacostekt kyckling

Den kalla soppan är oemotståndligt god och har ett krämigt inslag från grädden och den mixade avokadon. Pricken över i är den smakfulla tacostekta kycklingen samt de tärnade tomaterna och majsen som läggs på toppen av soppan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och kycklingfond och låt det kallna. Skala, kärna ur och ta ur fruktköttet ur avokadorna.
  2. Mixa det med citronsaft och blanda med buljongen. Vispa grädden och blanda ner den, smaka av med salt och peppar. Ställ den kallt.
  3. Skär kycklingfilén i små bitar. Stek den i matfettet i en stekpanna. Krydda den med tacokrydda, salt och peppar.
  4. Låt majsen rinna av. Skär tomaterna i små bitar. Servera soppan med kyckling, majs och tomater och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 avokado
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl mellangrädde
  • salt och peppar
  • 2 kycklingfiléer
  • 1/2 msk matfett
  • 1/2 tsk tacokrydda
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1649 kJ / 394 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer