Majssoppa med bönspread
Den här majssoppan är både och mättande och god. Med smak av curry, cayennepeppar och smetana ger den inte bara en härlig färg utan också en fantastisk krämig och välsmakande. Njut av majssoppan med en macka vid sidan av fylld med tomat, sallad och en utsökt bönröra.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 morötter
2 msk olja
2 tsk curry
1/2 krm cayennepeppar
500 g majs
1 dl vitt matlagningsvin
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl smetana
salt
peppar
Bönspread
1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
1 dl smetana
1 1/2 dl riven Västerbottensost
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
Macka
2 tomater
1 huvudsallad
8 skivor medelhavsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3003 KJ / 709 kCal
Fett37 g
Salt2.81 g
Kolhydrater66 g
Protein21.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av favoriterna här hemma. Lätt att laga, blir smarrig som bara den och funkar också bra att frysa.
Lina
2022-11-16Jättegod soppa! Helt i min smak, lite stabbigare och med god kryddning. Min bönspread blev lite torr så jag blandade i olivolja och då blev den bredbar och fin.
Maria
2016-12-14Jag mixade min soppa en aning för lite och den blev då väldigt obehaglig att äta med alla majs-skal. Men då gjorde jag så att jag silade soppan och vips så blev den mycket godare och trevligare att äta. Jättegod soppa för övrigt!
Cecilia
2016-03-23