Majssoppa med kyckling

10
0
Majssoppa med kyckling

En kantonesisk variant på amerikansk majssoppa, corn chowder, baserad på burkmajs. Gör soppan matigare med kyckling! Krydda med nötig sesamolja och en skvätt sherry för den rätta, asiatiska karaktären.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Majssoppa med kyckling

Ingredienser

4 portioner

Kycklingfärs

200 g kycklingbröst (eller kycklingfärs)
1 tsk torr sherry
2 krm salt
2 krm peppar

Soppa

2 burkar majs (à 250 g)
1 l vatten
1 msk konc kycklingfond
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl kallt vatten
3 ägg
1/2 tsk sesamolja
2 msk hackad gräslök eller purjolök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: Uteslut äggen i soppan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 976 KJ / 233 kCal
Fett 6 g
Salt 648 g
Kolhydrater 18 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden