Majssoppa med kyckling
En kantonesisk variant på amerikansk majssoppa, corn chowder, baserad på burkmajs. Gör soppan matigare med kyckling! Krydda med nötig sesamolja och en skvätt sherry för den rätta, asiatiska karaktären.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
Kycklingfärs
200 g kycklingbröst (eller kycklingfärs)
1 tsk torr sherry
2 krm salt
2 krm peppar
Soppa
2 burkar majs (à 250 g)
1 l vatten
1 msk konc kycklingfond
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl kallt vatten
3 ägg
1/2 tsk sesamolja
2 msk hackad gräslök eller purjolök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi976 KJ / 233 kCal
Fett6 g
Salt6.48 g
Kolhydrater18 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer