Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete

10
7
Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete

Gott och lättlagat recept som kommer att uppskattas både av stora och små. Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete får sin goda smak av smaksättare som spiskummin, apelsiner, dill och mango chutney. Servera kycklingen med gräddfil.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete

Ingredienser

4 portioner
400 g morötter
3 dl matvete
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad dill
4 kycklingbröst
1 msk olja
salt och peppar
1 dl mango chutney gärna en slät variant
1 - 1 1/2 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris, som kokas enligt anvisningen på förpackningen.
Gör mjölkfri: uteslut gräddfil och använd i stället mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja)

Gör så här

Tips

En liten sallad på t ex strimlad paprika och gurka passar till.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Maria

2005-09-15

Jättegott, både med matvete eller bulgur. Beror väl på vad man är van vid. Även gott med couscous. Man får hejda sig lite med chutneyn, annars kan jag verkligen rekommendera detta recept. Spännande smaker och kryddor tillsammans. Inte något för korv & makaroni-familjen kanske. Men om man gillar exotiska smaker är denna riktigt smarrig.

Susanne

2005-04-11

Uppskatat av alla i familjen och väldigt lätt att laga, som uppskattas när man har småbarn. Och dessutom snabb! Jag tog mindre spiskummin än det stod i receptet, men tror jag tar enligt recept nästa gång för det blev betydligt starkare apelsinsmak än jag väntade mig. Annorlunda och gott. Roligt att introducera matvete till vårt bord. Också en rätt som går att laga mindre kryddat till den som så önskar, utan att andra också måste minska. Detta är en stark fördel i vår familj.

Paraskevi

2005-04-03

Otroligt god rätt för att vara så lättlagad. Lagade detta till påsk, alla gillade apelsin och dillsmaken. Synd att det inte gick att få tag på matvete. Fick bli couscous istället. Försent kom jag på att man av helt vete kan laga matvete om man blötlägger det över natten. Detta hade jag tyvärr ej gjort. Får prova det nästa gång. Det blir fler gånger, då också maken tykte det var gott. Han rynkar annars på näsan då det vankas kyklingrätter.

Näringsvärde per portion

Energi 2180 KJ / 520 kCal
Fett 13 g
Läs mer om näringsvärden