Gott och lättlagat recept som kommer att uppskattas både av stora och små. Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete får sin goda smak av smaksättare som spiskummin, apelsiner, dill och mango chutney. Servera kycklingen med gräddfil.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2005
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut matvetet mot ris, som kokas enligt anvisningen på förpackningen.
Gör mjölkfri: uteslut gräddfil och använd i stället mjölkfri crème fraiche, Sour Supreme (innehåller soja)
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maria
2005-09-15Jättegott, både med matvete eller bulgur. Beror väl på vad man är van vid. Även gott med couscous. Man får hejda sig lite med chutneyn, annars kan jag verkligen rekommendera detta recept. Spännande smaker och kryddor tillsammans. Inte något för korv & makaroni-familjen kanske. Men om man gillar exotiska smaker är denna riktigt smarrig.
Susanne
2005-04-11Uppskatat av alla i familjen och väldigt lätt att laga, som uppskattas när man har småbarn. Och dessutom snabb! Jag tog mindre spiskummin än det stod i receptet, men tror jag tar enligt recept nästa gång för det blev betydligt starkare apelsinsmak än jag väntade mig. Annorlunda och gott. Roligt att introducera matvete till vårt bord. Också en rätt som går att laga mindre kryddat till den som så önskar, utan att andra också måste minska. Detta är en stark fördel i vår familj.
Paraskevi
2005-04-03Otroligt god rätt för att vara så lättlagad. Lagade detta till påsk, alla gillade apelsin och dillsmaken. Synd att det inte gick att få tag på matvete. Fick bli couscous istället. Försent kom jag på att man av helt vete kan laga matvete om man blötlägger det över natten. Detta hade jag tyvärr ej gjort. Får prova det nästa gång. Det blir fler gånger, då också maken tykte det var gott. Han rynkar annars på näsan då det vankas kyklingrätter.