Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Barbecue på lamm och fågel

På en riktigt barbecue är det perfekt att servera både lamm och fågel! Marinera din mumsiga sesam- och ingefärskyckling några timmar innan du grillar den och enkla lammkotletter på grillen. Servera ditt varma kött med somriga grillgrönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lamm på enkelt vis: Grilla kotletterna 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
  2. Sesam- och ingefärskyckling: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda hacket med sesamolja och soja.
  3. Häll marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i kycklingen. Förslut och blanda runt. Lägg i en skål och låt marinera i kylskåp minst ett par timmar före grilldags.
  4. Servera gärna tillsammans med Somriga grillgrönsaker.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Låt ett gott smör gjort på t ex knaperstekt bacon och äpple smälta på det grillade lammet och kycklingen.

Ingredienser

Portioner: 8
Lamm på enkelt vis
  • ca 1 1/2 kg lammkotletter
  • salt och peppar
Sesam- och ingefärskyckling
  • 4 cm ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chilifrukt
  • 2 msk sesamolja
  • 2 dl soja
  • ca 700 g kycklingbröst
  • ca 700 g kycklingvingar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?