Majssoppa med böndipp och rostade tortillas

En spännande, smakrik majssoppa som bland annat får sin goda smak av kokosmjölk, curry och spansk peppar. Med de rostade tortillabröden och den smarriga böndippen blir detta en fenomenal matupplevelse!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Ingredienser
4 portioner
Majssoppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar
2 msk olivolja
2 tsk curry
680 g majskorn
1 l höns- eller grönsaksbuljong (vatten och 3 msk fond)
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
1/2 kruka koriander
Böndipp
380 g kokta vita bönor
1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1/2 lime (pressad saft)
1 tsk spiskummin
salt
peppar
Tortillas
8 tortillabröd
salt
2 krm cayennepeppar
Gör så här
00:06:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4431 KJ / 1061 kCal
Fett45.9 g
Kolhydrater126.2 g
Protein26.2 g

Kommentarer
6 stVarför ska man sätta på ugnen???
Birgitta
Hej Birgitta! Tortilla bröden rostas i ugnen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ljvulig höst🍁🍂🍃-soppa
Jeanette
Jättegod! 👍
Sofie
Så god soppa 😍 Tack för receptet ❤️
Charlotte
Blää..inge god alls! Och även om den skulle varit god är den alldeles för snålt kryddad.. åk till sibylla istället;-)
Angelica
Den här majssoppan får godkänt till skillnad från en annan jag gjort en gång tidigare som vi avskydde så pass att den hamnade bland soporna. 6-åringen älskar majs så denna gick hem hos honom, men inte hos jämnåriga kompisen. Böndippen fick jag behålla för mig själv, då jag har bönmotståndare hemma ;-)
Katarina