Majs- och currysoppa och tortillas med bönkräm
Få rätter värmer så gott som soppa! Denna släta soppa lagas med fräst spansk peppar, majs och curry. Gräddig och mild blir den med len kokosmjölk i. Servera med krispiga tortillachips som doppas i en fenomenal kräm av vita bönor, kryddad med spiskummin och lime.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2013
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 spansk peppar
2 msk olivolja
2 tsk curry
2 förp majskorn (à 340 g)
1 l höns- eller grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller motsvarande mängd fond)
400 ml kokosmjölk
salt
peppar
1/2 kruka koriander
Bönkräm
380 g kokta vita bönor
1/2 dl vatten
1 msk olivolja
1/2 lime
1 tsk spiskummin
salt
peppar
200 g tortillachips chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3135 KJ / 750 kCal
Fett45.7 g
Kolhydrater63.2 g
Protein15.7 g
Kommentarer
Gott men smakade lite väl mycket hönsbuljong, 50/50 grönsak- och hönsbuljing är nog en bättre blandning. I övrigt ett toppenrecept som går fort att laga!
Oskar
2024-05-04Hej Anna-karin! Tack för din feedback som är viktig för oss. Tråkigt att det inte passade alla denna gången.
Redaktionen
2013-11-25Hej Jessica! Tråkigt att höra, så ska det absolut inte vara. Andra som gjort denna maten har uppskattat den, så kanske det handlade specifikt om råvarorna i denna kasse? Hör med din handlare.
Redaktionen
2013-11-21