Fläskkotlett med guacamole-potatis
Översätter man guacamole blir det avokadosås och det är precis vad det är. En krämig sås gjord på avokado. Här har vi valt att blanda i kokt potatis vilket gör guacamolen lite grövre. Servera med saftiga fläskotletter och fräsch tomatsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012
Ingredienser
4 portioner
4 skivade kotletter (med ben)
2 msk smör eller margarin
4 tomater
1/2 rödlök
Guacamole-potatis
900 g potatis
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 spansk peppar
1 tomat
1/2 kruka koriander
2 mogna avokador
salt
peppar
1 msk färskpressad limejuice
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2018 KJ / 484 kCal
Fett16.4 g
Kolhydrater45.6 g
Protein33.3 g
Kommentarer
Guacamolepotatis en ny favorit dubblade mängden avocado och vitlök.(bara för att det är gott) Den rätten kommer ett serveras fler gånger när grillsäsong och färskpotatisen kommer.
Gun
2021-03-21Jag mixade guacamolen och serverade vid sidan om så att denna blev ett valfritt tillbehör. Eftersom jag var den enda som åt av den blev resterna en jätte god dippsås till tortillachips - nyttigare fredagsmys med andra ord!
Katarina
2012-11-27Jättegoda smaker. Men hade gärna haft någon såsklick till.
Agneta
2012-11-22