Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Majssoppa

(5)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Trivsam och fyllig majssoppa. Med chili, majs, vitlök och mjölk blir soppan krämig och välsmakande. Majssoppan serveras gärna med sockerärts- och surimisallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk majsolja
  • 1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 500 g majskorn (tinade frysta)
  • 7 dl mjölk
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöksklyftan. Fräs den mjuk i majsolja i en kastrull. 
  2. Dela, kärna ur och grovhacka chilifrukten. 
  3. Lägg chili och majskornen i kastrullen. Tillsätt mjölken. Sjud soppan i 5 minuter. 
  4. Mixa den riktigt slät i en mixer. Sila soppan med ett durkslag.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera gärna med Sockerärts- och surimisallad.

Näringsvärde
Per portion

Energi
618 kJ / 148 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer