Majssoppa
Trivsam och fyllig majssoppa. Med chili, majs, vitlök och mjölk blir soppan krämig och välsmakande. Majssoppan serveras gärna med sockerärts- och surimisallad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
1 msk majsolja
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
500 g majskorn (tinade frysta)
7 dl mjölk
salt och svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi618 KJ / 148 kCal
Fett6 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gör denna ofta. Silar aldrig soppan och ersätter mjölken med vatten och en skvätt grädde, går lika bra. Lägg till en skvätt kyckling/grönsaksfond (el buljong) för mer smak. Ersätter ibland vitlöken med schalottenlök. Bästa soppan.
Carola
2021-07-15För lite smak och snålt beräknade portioner. Kommer inte att sila soppan nästa gång.
Camilla
2007-02-02