Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Majsplättar

Det här är en försvenskad variant av mexikanska majsplättar. Vegetariska, välsmakande, färggranna och fräscha. Fint till tacobuffén eller som ensam rätt. Majs, zucchini och chili går ofta enkelt att få tag i, så stek några majsplättar och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv zucchinin grovt. Blanda den med salt och låt dra ca 10 minuter.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Krama ut vätskan ur zucchinin och blanda samtliga ingredienser. Krydda med peppar. Låt stå och dra ca 10 minuter.
  3. Stek plättar av smeten i rikligt med olja ca 2 minuter per sida.
  4. Till servering: Servera dem nystekta med valfria tillbehör.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 18 st
  • 1 liten zucchini (à ca 250 g)
  • 1 chilifrukt (t ex jalapeño eller spansk peppar)
  • 2 1/2 dl majskorn
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • majsolja till stekning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Till servering
  • crème fraiche
  • lime
  • koriander
  • bönröra eller fruktig salsa
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 221 kJ / 53 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept