Det här är en försvenskad variant av mexikanska majsplättar. Vegetariska, välsmakande, färggranna och fräscha. Fint till tacobuffén eller som ensam rätt. Majs, zucchini och chili går ofta enkelt att få tag i, så stek några majsplättar och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Näringsberäkningen är exkl. tillbehör.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Funkade utmärkt! Nästa gång har jag nog i nån lök för lite mer smak.
Matilda
2017-09-09Hej Matilda! Det räcker med äggen som binder ihop smeten, det behövs ingen vätska. Lycka till med plättarna! Hälsningar, Terese
Redaktionen
2017-09-08Ska det inte vara någon vätska i?
Matilda
2017-09-06