Sockerärts- och surimisallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sockerärts- och surimisallad

Fräscht skaldjurstillbehör med sockerärter. Surimin delas och blandas med kokta sockerärter och olivolja. Peppra och salta efter eget tycke. Salladen passar väldigt bra till bland annat majssoppa!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela surimin på mitten och riv isär bitarna.
  2. Strimla sockerärterna på längden och koka dem mjuka i saltat vatten. Kyl sockerärterna i kallt vatten.
  3. Blanda surimi med sockerärter och olivolja. Krydda med svartpeppar. Serveras gärna till Majssoppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g surimi
  • 1/2 paket sockerärtor (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 340 kJ / 80 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden