Majsbröd är ett gott och mättande bröd som är otroligt fluffigt och saftigt. Majsbrödets deg består i huvudsak av mjölk, mjöl, vatten, jäst, majsolja och avrunna majskorn.
Ingredienser
2 bröd
3 1/2 dl mjölk
6 dl vatten
4 msk majsolja
50 g färsk jäst (eller motsvarande mängd torr)
2 msk råsocker
2 msk salt
1 dl majskorn (från burk)
1 dl polenta
25 dl vetemjöl (25 dl motsvarar ca 1 ½ kg)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Tillagat (0)
Vad tyckte du om receptet?
Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
2 st
Kommentarer
Ett fantastiskt högt bröd som mättar både magen och ögat.
Ingemar
2004-08-30
Två jättelika bröd som fyller upp plåten!
Enkelt att baka.
Succé på jobbet, alla ville ha receptet.
(Men jag uteslöt den avrunna majsen och minskade saltet till hälften)
Kommentarer
Ett fantastiskt högt bröd som mättar både magen och ögat.
Ingemar
2004-08-30Två jättelika bröd som fyller upp plåten! Enkelt att baka. Succé på jobbet, alla ville ha receptet. (Men jag uteslöt den avrunna majsen och minskade saltet till hälften)
Karin
2003-05-14