Majsbröd är ett gott och mättande bröd som är otroligt fluffigt och saftigt. Majsbrödets deg består i huvudsak av mjölk, mjöl, vatten, jäst, majsolja och avrunna majskorn.
Ingredienser
2 bröd
3 1/2
dl
mjölk
6
dl
vatten
4
msk
majsolja
50
g
färsk jäst (eller motsvarande mängd torr)
2
msk
råsocker
2
msk
salt
1
dl
majskorn (från burk)
1
dl
polenta
25
dl
vetemjöl (25 dl motsvarar ca 1 ½ kg)
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
6
2 st
Kommentarer
Ingemar
2004-08-30
Ett fantastiskt högt bröd som mättar både magen och ögat.
Karin
2003-05-14
Två jättelika bröd som fyller upp plåten!
Enkelt att baka.
Succé på jobbet, alla ville ha receptet.
(Men jag uteslöt den avrunna majsen och minskade saltet till hälften)
Kommentarer
Ingemar
2004-08-30Ett fantastiskt högt bröd som mättar både magen och ögat.
Karin
2003-05-14Två jättelika bröd som fyller upp plåten! Enkelt att baka. Succé på jobbet, alla ville ha receptet. (Men jag uteslöt den avrunna majsen och minskade saltet till hälften)