Majsbröd
Majsbröd är ett gott och mättande bröd som är otroligt fluffigt och saftigt. Majsbrödets deg består i huvudsak av mjölk, mjöl, vatten, jäst, majsolja och avrunna majskorn.
Ingredienser
2 bröd
3 1/2 dl mjölk
6 dl vatten
4 msk majsolja
50 g färsk jäst (eller motsvarande mängd torr)
2 msk råsocker
2 msk salt
1 dl majskorn (från burk)
1 dl polenta
25 dl vetemjöl (25 dl motsvarar ca 1 ½ kg)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag skippade majskorn och sen "doppade" jag brödet i polenta innan det åkte in i ugnen,använde även vanligt socker😁
Jeanette
2024-09-17Varför ska man ha råsocker? Fungerar vanligt socker?
Sandra
2024-01-15Hej Sandra! Det är lite mer smak på råsocker bara men visst fungerar det med vanligt socker också! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Ett fantastiskt högt bröd som mättar både magen och ögat.
Ingemar
2004-08-30