Majsbröd

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
3
Majsbröd

Majsbröd är ett gott och mättande bröd som är otroligt fluffigt och saftigt. Majsbrödets deg består i huvudsak av mjölk, mjöl, vatten, jäst, majsolja och avrunna majskorn.

Majsbröd

Ingredienser

2 bröd
3 1/2 dl  mjölk
6 dl  vatten
4 msk  majsolja
50 g  färsk jäst (eller motsvarande mängd torr)
2 msk  råsocker
2 msk  salt
1 dl  majskorn (från burk)
1 dl  polenta
25 dl  vetemjöl (25 dl motsvarar ca 1 ½ kg)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Varför ska man ha råsocker? Fungerar vanligt socker?

Sandra

2024-01-15

Hej Sandra! Det är lite mer smak på råsocker bara men visst fungerar det med vanligt socker också! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-01-22

Ett fantastiskt högt bröd som mättar både magen och ögat.

Ingemar

2004-08-30

Två jättelika bröd som fyller upp plåten! Enkelt att baka. Succé på jobbet, alla ville ha receptet. (Men jag uteslöt den avrunna majsen och minskade saltet till hälften)

Karin

2003-05-14

Testa liknande recept

Stekta majsplättar med chili
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Countrysallad
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majsröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Cajun-rub
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fullkornsbröd
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Majssoppa
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga