Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling- och majssoppa

En enkel kyckling- och majssoppa serverar du här med knapriga tortillachips vid sidan. De stekta kycklingfiléerna skivas ner i den söta majssoppan med grädde och tortillachipsen läggs bredvid. Garnera gärna med lite färsk koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhackad den gula löken och fräs den tillsammans med den finhackade vitlöksklyftan och kajennpeppar eller chilifrukten i en gryta med olja.
  2. Rör ner majskornen och socker. Häll på kycklingfond, vatten och grädde. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter.
  3. Mixa soppan ganska slät i matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem klara i en het lättoljad stekpanna.
  5. Häll soppan i djupa tallrikar. Skiva kycklingen och lägg ner i soppan.
  6. Grovkrossa tortillachipsen och strö över. Garnera gärna med koriandern eller gräslöken.
  7. Avrunda med frukt till dessert.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Gör mjölkfri: använd Imat "gräddeprodukt" och kontrollera innehållet i kycklingfonden.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 gul lök
  • 1 burk majskorn (à 300 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 tsk finhackad chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 1 tsk socker
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 2 kycklingfiléer
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 näve tortillachips
  • färsk koriander eller gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?