Kyckling- och majssoppa
En enkel kyckling- och majssoppa serverar du här med knapriga tortillachips vid sidan. De stekta kycklingfiléerna skivas ner i den söta majssoppan med grädde och tortillachipsen läggs bredvid. Garnera gärna med lite färsk koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002
Ingredienser
2 portioner
1 gul lök
1 burk majskorn (à 300 g)
1 vitlöksklyfta
1 krm kajennpeppar
2 tsk finhackad chilifrukt
2 msk olja
1 tsk socker
2 msk konc kycklingfond
6 dl vatten
2 dl grädde
2 kycklingfiléer
salt
nymalen svartpeppar
1 näve tortillachips
färsk koriander eller gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Absolut jättegod och snabblagad. 5 stjärnor.
Maria
2023-07-05Blev ännu godare med 1 krm koriander + 2 krm spiskummin i och ökat på chili till 1 msk.
Ruth
2017-11-13Fantastiskt gott och så enkelt! Ny vardagsfavorit.
Irene
2017-09-13