Majsplättar med tomat och avokadosallad

Med majs som ingrediens blir dessa välsmakande plättar en matigare upplevelse. Genom att blanda bönor, tomater, paprika och avokado med olivolja och vinäger får du en frisk och färgglad sallad som påminner om en god salsa. Perfekt att servera till de matiga majsplättarna. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Ingredienser
4 portioner
Plättar
4 dl majsmjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl gräddfil
2 ägg
1 dl vatten
4 msk olivolja
1 förp majskorn (à 150 g)
Tomat- och avokadosallad
380 g svarta bönor
2 tomater
1 röd paprika
2 avokador
2 tsk oregano
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt
svartpeppar
Till servering
1 1/2 dl gräddfil
inlagd jalapeño
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2993 KJ / 714 kCal
Fett40 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man ta vanlig mjöl eller potatismjöl?
Nicole
2023-03-30Hej Nicole! Det är ganska stor mängd majsmjöl så vi skulle inte rekommendera att byta ut det. Prova hellre något av dessa recept https://www.ica.se/recept/majsplattar-med-fetaostrora-720349/ eller https://www.ica.se/recept/majsplattar-med-chiligraddfil-och-avokado-169/ Som är på vetemjöl. Lycka till Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30good recipe
Kamal
2016-01-20