Majsplättar med tomat och avokadosallad

146
1 Klimatsmart
Majsplättar med tomat och avokadosallad

Med majs som ingrediens blir dessa välsmakande plättar en matigare upplevelse. Genom att blanda bönor, tomater, paprika och avokado med olivolja och vinäger får du en frisk och färgglad sallad som påminner om en god salsa. Perfekt att servera till de matiga majsplättarna. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2016

Majsplättar med tomat och avokadosallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

4 dl
majsmjöl
1 tsk
salt
1/2 tsk
bakpulver
1 1/2 dl
gräddfil
2
ägg
1 dl
vatten
4 msk
olivolja
1
förp majskorn (à 150 g)

Tomat- och avokadosallad

380 g
svarta bönor
2
tomater
1
röd paprika
2
avokador
2 tsk
oregano
1 msk
olivolja
1 msk
rödvinsvinäger
-
salt och svartpeppar

Till servering

1 1/2 dl
gräddfil
-
inlagd jalapeño

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Gör en avokadoröra med mosad avokado, gräddfil, pressad vitlök, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

146

Kommentar

Kamal

2016-01-20

good recipe

Näringsvärde per portion

Energi 2993 KJ / 714 kCal
Fett 40 g
Salt 3 g
Kolhydrater 68 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept